Saida Bukvić veruje da će sanirati povredu ramena

Novopazarska kik-bokserka Saida Bukvić rekla je da je zbog bola u desnom ramenu posle sedam dana morala da prekine reprezentativne pripreme na Vlasinskom jezeru i da se za nastupajući šampionat sveta trenutno sprema u granicama mogućnosti.

“Ne ide sve kako bismo želeli. U Novom Pazaru se oporavljam od upale tetive i treniram koliko mogu. Ta povreda desnog ramena datira još iz 2017. godine. U procesu oporavka mnogo mi pomaže doktor Jasmin Nurković”, rekla je Bukvić.

Ona je prošlog meseca je osvojila Svetski kup u Budimpešti, a na WAKO planetarnom prvenstvu koje počinje 15. oktobra u italijanskom Lidu di Jezolu braniće trostruku svetsku titulu u lou-kiku do 52 kilograma.

“Prošle godine smo pauzirali zbog koronavirusa, a sada nam predstoji najači šampionat ikada. Biće tu i nekih novih rivalki. Imaću u kategoriji Kazahstanku, Poljakinju i veoma dobru Turkinju, a očekujem da se prijavi i Ruskinja Ana Poskrebišjova”, navela je Bukvić.

“Protivnice su, ipak, u drugom planu. Najbitnije je da se oporavim i da budem u mogućnosti da normalno radim mečeve. O povredi ću razmišljati posle najvažnijeg ovogodišnjeg takmičenja”, dodala je 25-godišnja Novopazarka.

Saida Bukvić je osvojila zlatne medalje na tri poslednja Svetska kik-boks prvenstva, čiji su domaćini bili Beograd, Budimpešta i Sarajevo.

M. Minić

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO