Saida Bukvić prvakinja sveta!

I poslednji korak na Svetskom Prvenstvu za juniore u Riminiju, Novopazarka,Saida Bukvić je uspešno napravila. U kategoriji do 52 kilograma, u disciplini lou-kik, postala je najbolja na planeti.

Kao što se i očekivalo, njena rivalka u borbi za zlato, Savina Vatista iz Grčke, sem časnog otpora, ništa više nije mogla da uradi. Najsjajnije odličje sa „planetarne smotre“, nakon Bratislave od pre tri godine, Saida je odbranila na maestralan način. Trener, Husein Dupljak, uprkos velikom uspehu, ne podleže euforiji.

„Otprilike sam znao da će biti ovakav epilog, jer je Saida takva da uvek pruža maksimum, bez obzira o kom takmičenju se radi. Borbom u finalu je samo potvrdila nesporan kvalitet, dokazavavši da joj nema premca u svetu. Veliki je ovo uspeh za naš sport i drago mi je što je mukotrpan rad uspela da kruniše još jednom titulom. Ovo zlato posvećujemo svima koji su verovali u nju i obećavam da će iz Novog Pazara biti još šampiona njenog kalibra“.

Podsetimo, na putu do trona u Italiji, Saida Bukvić (18) je najpre u četvrtfinalu savladala Samiru Šeranti iz Francuske, u polufinalu je bila bolja od Hrvatice, Ane Filipović, a najvažnijem meču, jednoglasnom odlukom sudija savladala je reprezentativku Grčke,Savinu Vatistu.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO