Saida Bukvić najbolja na planeti!

Reprezentativka Srbije u kik-boksu, članica Kluba borilačkih sportova Novi Pazar Saida Bukvić osvojila je danas zlatnu medalju u lou-kiku na Svetskom prvenstvu u Beogradu, dok je Ajla Lukač u istoj disciplini poražena u finalu.

Bukvićeva je u finalnom meču u kategoriji do 52 kilograma pobedila Mariju Sing iz Finske rezultatom 3:0.

“Obećala sam da ću da se potrudim i posle juniorske svetske titule osvojim seniorsku, što sam i ispunila. Velike zasluge pripadaju mom treneru Huseinu Dupljaku, kao i ostalim trenerima u reprezentaciji Srbije. Presrećna sam, još se nisu slegli utisci”, izjavila je Saida Bukvić za Radio sto plus.

Lukačeva je u meču za zlato u kategoriji do 56 kilograma poraženja od Poljakinje Ivone Njerode sa 0:3.

“Izgubila sam od vrhunske takmičarke, koja spada u najtrofejnije u mojoj kategoriji. Dobro sam se radila, zadovoljan je i trener Husein Dupljak”, rekla je Ajla Lukač.

Trener novopazarskih boraca Husein Dupljak ocenio je da su njegovi kik-bokseri ostavarili veliki uspeh na Svetskom prvenstvu u Beogradu.

“Saida je u finalu odradila izuzetno kvalitetno protiv sjajne Finkinje, dobro je što se sve odigralo u našu korist. Ajla je četvrti put izlazila u ring, imala je vrhunsku protivnicu, pa sam prezadovoljan i njenim učinkom”, istakao je Dupljak.

Na ovom prvenstvu, koje se završava danas, bronzanu medalju u K1 do 60 kilograma osvojio je Sedad Bukvić, dok je Mirela Barudžić u lou-kiku do 48 kilograma takmičenje završila u četvrtfinalu.

 

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO