Saida Bukvić: Drago mi je što sam bez poraza i šestu godinu zaredom

Članica Bukvić tima iz Novog Pazara Saida Bukvić rekla je da je srećna jer je i šestu godinu zaredom okončala bez poraza u ringu, kao i da je zadovoljna poslednjom pobedom nad Oksanom Romanovom u meču za rejting po pravilima profesionalnog boksa.

“Borba je bila upitna do poslednjeg trenutka zbog smrtnog slučaja u našoj porodici. Žestoko smo se borile tokom svih osam rundi. Mnogo je iskusnija od mene. Nisam imala utisak da sam blistala u ringu, kao ni moj brat i trener Sedad, ali smo posle odgledanog snimka promenili mišljenje. Izuzetno sam zadovoljna prikazanim”, rekla je Saida Bukvić.

Ona je na reviji u Beogradu u supermuva kategoriji savladala 48-godišnju Ukrajinku Oksanu Romanovu jednoglasnom odlukom sudija, što je bio njen šesti trijumf u isto toliko mečeva, dok je Romanova, koja ima 10 pobeda i nerešen ishod, upisala 31. poraz.

Pandemija koronavirusa značajno je poremetila planove sportista, a izuzetak nije ni 24-godišnja Novopazarka.

“Računajući i kik-boks, imala sam dva teška meča i dve pobede. Dobila sam odličnu Stašu Veić i sada Romanovu. Žao mi je što nisam bila u prilici da branim evropsku titulu u kik-boksu, ali to takmičenje je otkazano, kao i mnoga druga. Naredne godine je šampionat sveta i verujem da će to tada sve ovo da prođe i da ću braniti zlato”, kazala je Saida Bukvić.

Trener Sedad Bukvić ocenio je da je Saida protiv Romanove zabeležila dobar nastup.

“Iz trenerskom ugla to mi nije ličilo na dobar meč, ali posle mnogo odgledanih snimaka i pohvala od strane Muja Bajrovića promenio sam mišljenje. Cilj je bio da završi i šestu godinu bez poraza, što nam je i pošlo za rukom”, naveo je Sedad Bukvić.

On je dodao da u svakom trenutku ima 10 do 15 boraca spremnih za takmičenja u olimpijskom boksu, profi boksu i raznim disciplinama kik-boksa.

“Naredne godine naš klub nastupiće na pojedinačnom prvenstvu države u boksu, a videćemo šta će biti sa kik-boks kalendarom. Imam kadetskog prvaka Srbije u lou-kiku Darisa Ejupovića, koji je veliki potencijal. Od njega očekujem da ‘oduva’ konkurenciju”, rekao je Sedad Bukvić.

M. Minić

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO