Šahovski spektakl za Dan Sandžaka

Novi Pazar će za Dan Sandžaka, 20. novembra, biti domaćin verovatno najjačeg šahovskog rapid turnira ikada organizovanog na ovim prostorima, najavio je predsednik Šahovskog kluba Novi Pazar Halit Husović.

“Jedva čekamo da turnir počne i dočekamo naše drage prijatelje. Očekujemo veliki broj učesnika. Grad, ovdašnji Sportski savez, generalni sponzor našeg kluba ‘Ina dizajn’ i naše kolege iz dijaspore daju nam punu podršku”, rekao je Husović.

Šahovskih turnira u Novom Pazaru je sve više, a u planu je i ozbiljan prodor u škole, u cilju popularizacije šaha kod najmlađih i onih nešto starijih.

“Aktivirali smo se i prilično dobro organizovali. Turnir je registrovan kod Svetske šahovske federacije (FIDE) i daje nam veliki zamajac. To je velika stvar za naš grad, Srbiju, pa i Evropu”, ocenio je član uprave Šahovskog kluba Novi Pazar Muharem Spica.

Prijave su u toku, a među učesnicima je i prošlogodišnji šampion Evrope u rapidu, ruski šahista Anton Demčenko.

Očekuje se učešće i značajnog broja Novopazaraca, od koji je igrački najaktivniji kapiten i sekretar gradskog kluba Sulejman Suljović.

“Mislim da će turnir da pokaže naše pravo lice i nove početke šaha u Pazaru. Dolazi nam velemajstor Demčenko, koji je prvak Evrope. Očekujemo veliki broj velemajstora. Mnogo toga smo već uradili i turnir može odmah da počne”, zaključio je FIDE mejstor Suljović.

M. Minić

Podeli

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO