SAD: Za dan razgrabljeno milion PS4 konzola

Za samo prvih dvadeset četiri sata od puštanja u prodaju, kompanija Sony je u Sjedinjenim Američkim Državama prodala milion PlayStation 4 konzola.

GameStop Vegas 2013

Elektronski gigant je prodaju PS4 počeo 15. novembra u SAD i Kanadi. To su ujedno i prve zemlje u kojima ljubitelji video-igara uživaju u novoj generaciji popularne konzole.

“Oduševljeni smo odazivom potrošača koji je za sada fenomenalan. Prodaja je veoma dobra u Severnoj Americi, a isto očekujemo kada PlayStation 4 stigne u Evropu i Južnu Ameriku 29. novembra”, izjavio je direktor i predsednik kompanije Sony Andrew House.

Zanimljivo je da će PS konzole ovoga puta u Japan stići tek u Februaru, znatno kasnije od SAD i Evrope. Poređenja radi, konzola PS3 lansirana je praktično istovremeno u SAD i Japanu, dok je prva verzija Play Stationa zapravo objavljena prvo u Japanu, pa tek mesecima kasnije u SAD, prenosi američki magazin Time.

Kompanija Microsoft, koja će svoju novu konzolu Xbox One prodavati od 22. novembra nedavno je uputila i zvanične čestitke rivalu Sonyju.

sandžakhaber / izvor: b92.net

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO