Naslovna Sandžak Priboj Rvović i Morow o Fap-u i ulaganjima u Priboj

Rvović i Morow o Fap-u i ulaganjima u Priboj

Novi Pazar – Priboj – Danas , u opštini Priboj okviru svojih redovnih aktivnosti , posjetite Grant Morrow , predstavnik političkog odjela Ambasade Sjedinjenih Američkih Država . On i suradnici primili gradonačelnik Priboj Lazar Rvović .

priboj rvovic
U intervjuu sa gradonačelnikom Priboj Lazar Rvović , Morrow je izrazio veliki interes za stanje u Priboju , također pokazujući interes za probleme u regiji. Grant Morrow je naglasio značaj posjete za ovaj dio jugozapadne Srbije , kao i spremnost Ambasade SAD-a da pomogne riješiti probleme .
Na početku svog govora , gradonačelnik je zahvalio za njihovu saradnju , koja je prošla kroz razne donatorske programe implementirane od strane američke vlade. Rvović naglasio važnost dobrih odnosa u multietničkom okruženju , kao što su Priboj , i napomenuo da su poboljšani u posljednjih nekoliko godina. Najvažniji dio razgovora bio je posvećen ekonomiji , posebno rešavanju pitanja FAP .

Morrow je upoznat o naporima koje poduzima Vlada Republike Srbije i prvi zamjenik premijera Aleksandar Vučić , koji rade na pronalaženju održivih rješenja za FAP . Vlada je formirala radnu grupu za FAP , koja će se baviti pitanjem FAP-a , napraviti procjenu situacije i dati predloženo rješenje. On je istakao da je Općina u okviru svojih ovlaštenja stvorila uvjete za ulaganja i nove investicije u općini Priboj .

izvor. Sandžakhaber

Exit mobile version