Ružić i Biševac: Značajna ulaganja u obrazovanje

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić najavio je da će do kraja decembra početi izgradnja vrtića „Naše dete“ novopazarske Predškolske ustanove „Mladost“. Prema njegovim rečima objekat će biti otvoren naredne godine.

„Ono što smo najavili pre nekoliko meseci zajedno sa Gradskom upravom i gradonačelnikom to je da ćemo ispoštovati rokove za raspisivanje tendera za objekat vrtića. Procenjena vrednost radova je 200 miliona dinara. Taj projekat radimo sa Svetskom bankom i svi rokovi će biti ispoštovani“, kazao je ministar Ružić.

On je ocenio da je evidentan napredak na polju ulaganja u infrastrukturu u obrazovanju, a samim tim i u znanje i da je to najvažnija investicija za budućnost svake zemlje.

Nakon sastanka sa gradonačelnikom Nihatom Biševcem i njegovim saradnicima Ružić je obišao OŠ „Jovan Jovanović Zmaj“ gde su za izgradnju fiskulturne sale uložena značajna sredstva. Ministarstvo prosvete je iz kredita Evropske investicionebanke namenilo 34 miliona dinara za ovaj posao.

„Ova osnovna škola nije imala fiskulturnu salu. Dobila je posle trideset godina ovaj veoma važan prostor za odvijanje nastave fizičke kulture. Sada  sve gradske škole u Novom Pazaru imaju fiskulturne sale“, kazao je gradonačelnik Biševac, i istako da će se u narednom periodu raditi i na značajnom poboljšanju uslova u seoskim školama.

Zahvaljujući sredstvima Ministarstva prosvete radilo se i na dvs objekta u Deževi i jednom u selu Lukare.

„Za tu rekonstrukciju izdvojili smo 20 miliona dinara“, podsetio je Ružić.

Na sastanku u Gradskoj upravi bilo je reči o potrebama Novog Pazra za dalja ulaganju u obrazovanje.

„Neće se stati završetkom važnih najavljenih i projekata koji se realizuju. Grad pored sredstava koja dobija od Ministarstva prosvete, gleda da uloži i što više iz sopstvenog budžeta. Partnerskim radom stvaramo što bolje uslove za sve od predškolaca do studenata“, kazao je Biševac.

Ružić je izrazio zadovoljstvo zbog uspešne saradnje sa Gradom  Novim Pazarom.

„Mislim da rukovodstvo grada na jedan vrlo racionalna način, pored ulaganja u obrazovanje, sagledava i potrebe. Nadamo se da će se na konkursu koji je otvoren do 15. decembra ponovo pojaviti sa važnim prioritetima“, istakao je Ružić.

Sastanku u Gradskoj upravi i obilasku škola prisustvovali su i pomoćnica ministara prosvete Elma Elfić Zukorlić, kao i državni sekretari i drugi Ružićevi saradnici.

Poslednjih godina Grad Novi Pazar imao je znatna ulaganja u obrazovanje. Izgrađene su  čak tri osnovne škole, dva vrtića,  i realizovani brojni infrastruktuni projekti u oblasti obrazovanja.

Z. M.

Podeli

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO