Rušiteljima spomenika na muslimanskom groblju 16 i 14 meseci zatvora

NOVI PAZAR – Osnovni sud u Novom Pazaru osudio je Mehdiju Džemića (64) na 16, a Šemsa Binjoša (32) na 14 meseci zatvora zbog toga što su na Bajram porušili 34 nišana na muslimanskom groblju “Gazilar” u Novom Pazaru, objavio je većeras novopazarski radio Sto plus.

Radio prenosi izjavu zamenika Osnovnog javnog tužioca Jovan Milanovića koji je  rekao  da su Džemić i Binjoš proglašeni krivim zbog krivičnog dela Povreda groba, za šta je maksimalna zaprećena zatvorska kazna od tri godine.

“Džemić je osuđen na godinu i četiri meseca efektivnog zatvora, a Binjoš na godinu i dva meseca. Takođe, na predlog našeg tužilaštva, oni će ostati u pritvoru sve do pravosnažnosti presude. Binjoš i Džemić su uložili žalbu na to, ali ju je sud odbio”, rekao je Milanović za Radio sto plus.

Džemić i Binjoš, žitelji Tutina, porušili su nišane na “Gazilaru” tokom noći 5. jula, prvog dana Bajrama, a nemile scene primetili su muslimanski vernici koji su posle jutarnje molitve krenuli do groblja kako bi izučili dove za svoje preminule rođake.

Taj događaj uznemirio je građane Novog Pazara, a njih dvojica su uhapšena tek posle nedelju dana intenzivne potrage -prenosi Radio sto plus.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO