Rusija i Ukrajina: Talas ruskih napada na Odesu, u Poljskoj uhapšeni Rusi koji su delili propagandni materijal grupe Vagner

(AP Photo/Libkos, File) 537. dan rata: Troje ljudi povređeno u noćnim vazdušnim napadima na Odesu na Crnom moru. U Poljskoj uhapšena dvojica ruskih državljana koji su delili propagandne materijale Vagnerove grupe. U Hersopnskoj oblasti u nedelju poginula cela porodica, među kojima beba i 12-godišnjak.

Dok je u Odesi, ukrajinsku luku na Crnom moru u toku raščišćavanje terena posle vazdušnih napada u kojima je povređeno troje ljudi, u Poljskoj su uhapšena dvojica ruskih državljana koji su delili propagandne materijale plaćeničke grupe Vagner.

„Obojica su optuženi za krivično delo špijunaže”, rekao je ministar unutrašnjih poslova Poljske Marijuš Kaminski, ne navodeći detalje o materijalima zbog kojih su privedeni u Varšavi i u Krakovu.

Iz ukrajinske Službe za vanredne situacije kažu da je na Odesu tokom noći između nedelje i ponedeljka lansirano 15 dronova i osam projektila, ali da su svi oboreni.

„Krhotine su pale na supermarket, izbio je veliki požar, troje zaposlenih su povređeni”, navodi se u saopštenju.

naslovi.net

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO