Naslovna Vijesti Rusi žele našu hranu

Rusi žele našu hranu

Na susretu ruske delegacije sa predstavnicima srpske vlade ukazano je da postoji značajno interesovanje ruskih trgovaca za uvoz voća, povrća, mesnih i mlečnih prerađevina.

meso

Predstavnici velikih trgovinskih lanaca iz Rusije zainteresovani za uvoz prehrambenih proizvoda iz Srbije, pre svega voća, povrća, vina, mesnih i mlečnih prerađevina, rekao ministar Rasim Ljajić nakon sastanka sa političko-privrednom delegacijom te zemlje.

Potpredsednik Vlade i ministar spoljne i unutrašnje trgovine i telekomunikacija Rasim Ljajić razgovarao je u Beogradu sa političko-privrednom delegacijom Rusije o konkretnim planovima za povećanje plasmana poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda iz Srbije na rusko tržište.

Rusku delegaciju su predvodili zamenik ministra poljoprivrede Pavel Semenov i direktor Departmana trgovine i usluga grada Moskve Aleksej Nemerjuk.

Članovi ruske delegacije, predstavnici velikih trgovinskih lanaca i distributivnih centara, izrazili su zainteresovanost za uvoz prehrambenih proizvoda iz Srbije, pre svega voća, povrća, mesnih i mlečnih prerađevina, saopšteno je iz Ministarstva spoljne i unutrašnje trgovine.

Dogovoreno je da u junu u Moskvu otputuje delegacija velikih proizvođača prehrambenih proizvoda iz Srbije, koju će predvoditi Ljajić i koja će sa predstavnicima najznačajnijih ruskih trgovinskih lanaca dogovoriti konkretne izvozne poslove.

Ruski privrednici su pokazali spremnost da pomognu srpskim izvoznicima i oko otvaranja velikog logističko-distributivnog centra u Moskvi.

To bi, uz intenziviranje poslovnih kontakata, moglo doprineti da obim razmene poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda Srbije i Ruske Federacije u što skorije vreme bude udvostručen i dostigne nivo od 500 miliona dolara godišnje, navodi se u saopštenju.

Exit mobile version