Ruši se staro obdanište u Novom Pazaru, na proleće počinje izgradnja novog

Radi se na rušenju starog objekta obdaništa u Ćukovcu. Tu će, kako je već ranije planirano, biti izgrađen novi savremeni objekat, a za taj posao biće izdvojeno preko milion i 700.000 evra. Očekuje se da radovi počnu na proleće i da novi objekat Predškolske ustanove mladost u tom delu grada bude gotov za godinu dana.

Šef odseka za razvoj i realizaciju projekata GU Novi Pazar i koordinator na izgradnji novog obdaništa ”Naše dete” u Ćukovcu, Faruk Suljević kazao je da su u pomenuti projekat Grad Novi Pazar i Ministarstvo prosvete i nauke ušli pre dve godine. Projekat će biti finansiran sredstvima Svetske banke.

”Na nama je kao gradu obaveza da pripremimo teren i plac za izgradnju. Upravo je pre nekoliko dana i počelo rušenje starog objekta, uklanjanje svega što je ranije bilo izgrađeno, dograđivano na ovom objektu koji je bio u izuzetno lošem stanju. Novi objekat imaće prizemlje i sprat, imaće mnogo više učionica, daleko više prostora i za predškolce ali i decu u obdaništu.”

Suljović objašnjava da se samo naselje izuzetno brzo razvija, sve je više novih objekata i dece koja gravitiraju tom području, te da je bilo neophodno povećanje kapaciteta obdaništa u Ćukovcu.

”Nadamo se da će Ministartsvo prosvete ubrzo raspisati i tender tako da bi na proleće već mogli da počnu radovi na izgradnji i da na proleće 2024. godine imamo decu u novom obdaništu” rekao je Suljević.

Za pripremne radove, rušenje starog objekta i pripremu terena za izgradnju novog obdaništa Grad Novi Pazar izdvojio je više od tri miliona i 400.000 dinara.

The post Ruši se staro obdanište u Novom Pazaru, na proleće počinje izgradnja novog appeared first on IndeksOnline.rs.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO