Rupić u Dnevniku: ”Želimo da stvaramo prijatelje, to je put koji smo trasirali i kojim ćemo i ubuduće nastaviti”

Pomoćnik gradonačelnika Novog Pazara Tarik Rupić podsetio je, gostujući u Dnevniku RTV Novi Pazar da je akcija ”Sandžačka šuma u Turskoj” pokrenuta u septembru.

Na poslednjoj sednici Gradsko veće odlučilo je da simboličnim sredstvima u iznosu od 1.200.000 dinara pomogne tu akciju.

”Želeli smo da pokažemo solidarnost i veliku želju da pomognemo našim prijateljima i braći u Turskoj. Uglavnom su oni ranije pomagali nama, pa nam je i dodatni podstrek da možemo da pomognemo i mi njima” kazao je Rupić.

On je podsetio da je Novi Pazar nedavno doneo odluku da pomogne i gradu Sarajevu za sanaciju šteta od poplava.

”Mi pokazujemo da smo uvek spremni da pomognemo našim prijateljima kad ih zadese neke nesreće, i tako će uvek biti. Odluka da doniramo sredstva za pomoć Turskoj značajna je iz više razloga, a jedan od tih je da u toj zemlji žive milioni naših ljudi koji će biti ponosni da upravo iz njihovog grada stiže pomoć i zato što se Grad Novi Pazar odlučio na ovakav potez a i zbog toga što su sve organizacije inicijativu zajednički podraže, pa će ta šuma biti i simbol našeg jedinstva” objašnjava Rupić.

On je kazao da Grad Novi Pazar insistira na politici saradnje i negovanja dobrih, prijateljskih odnosa s agradovima i zemljama.

”Želimo da stvaramo prijatelje i to je put koji smo trasirali i kojim ćemo i ubuduće nastaviti” zaključio je na kraju pomoćnik gradonačelnika Novog Pazara Tarik Rupić.

Sa njim je razgovarala urednica informativnog programa Senada Kalić.

Podeli

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO