Rukovodioci Ljajićeve SDP ugostili predstavnike Erdoganove AK partije

NOVI PAZAR – Predstavnici AK partije i grada Ankare bili gosti gradskog rukovodstva Novog Pazara i Sandžačke demokratske partije. Tokom današnjeg prijema još jednom je iskazana želja za daljim povezivanjem i saradnjom.

”Želimo mir ipomirenje, zato ćemo i ubuduće još intenzivnijie nastaviti da sarađujemo sa Srbijom, a posebno Novim Pazarom” kazao je nakon sastanka predsednik Regionalnog odbora AK partije za Ankaru Mehmet Jilmazer.

Saradnja i još intenzivnije povezivanje, te buduća realizacija projekata na svim poljima teme su o kojima je gradsko rukovodstvo Novog Pazara razgovaralo sa predstavnicima AK partije i grada Ankare koji su danas posetili Novi Pazar.

Sa gostima su razgovarali gradonačelnik Nihat Biševac, pomoćnik gradonačelnika Nihad Hasanović, predsednica Skupštine Novog Pazara Anela Halilović Šemsović, te članovi Gradskog veća.

Gosti, predstavnici vodeće AK partije i grada Ankare preneli su selame i pozdrave Turskog predsednika Redžepa Taipa Erdogana.

Oni su još jednom ukazali na neraskidive veze između dve zemlje i njenih naroda, te zahvalili za gostoprimstvo i prijem koji su im upriličeni.

Domaćini su takođe ukazali na značaj saradnje. Njenom razvoju i unapređenju doprieno je osnivač Sandžačke demokratske partije Rasim Ljajić. Takođe i Bošnjaci koji žive u Turskoj i koji u svakoj prilici pomažu ovaj kraj.

Projekat naučne učionice u školi Stefan Nemanja u Novom Pazaru, koju su nakon ovog sastanka obišli i zvanično otvorili, samo je prvi korak saradnje koja će uslediti kazao je predsednik Regionalnog odbora AK partije za Ankaru Mehmet Jilmazer .

”Nadam se da ćemo u budućnosti imati mnogo više projekata zbog naše dobre saradnje sa Srbijom i Novim Pazarom. Zbog naših veza sa balkanskim narodima želimo da zajednički gradimo budućnost na Balkanu. Želim da vam prenesem selame i pozdrave našeg predsednika Režepa Taipa Erdogana. Mi smo ovde jer smo sigurni i znamo da će se napraviti još bolji donosi sa Republikom Srbijom a naročtio Novim Pazarom jer želimo ovde pre svega mir i pomirenje. I nadamo se da ćemo uz pomoć Junus Emre instituta iz Beograda uspeti da na svim mogućim poljima pružimo podršku koja je ovde potrebna” kazao je Jilmazer.

Gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac kazao je da su svi dosadašnji projekti rezultat dobre saradnje.

”To je rezultat dobre saradnje Republike Turske i Republike Srbije i dobrih odnosa i između dva predsednika. Ovom prilikom bih zahvalio predsedniku Turske na podršci koji je narodu Sandžaka i Novog Pazara pružio u oblasti obrazovanja, zdravstva, sporta, infastrukture koji su imali za cilj poboljšanje kvaliteta života građana Novog Pazara i Sandžaka” kazao je gradonačelnik Biševac.

Nakon sastanka gosti su sa domaćinima obišli grad.

indeksonline.rs

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO