Rukometaši Novog Pazara u drugoj sedmici priprema za Arkus ligu

Trener rukometaša Novog Pazara Hasan Memić rekao je danas da će predstojeća sezona biti izuzetno teška jer čak četiri ekipe ispadaju iz elitne Arkus lige.

“Želimo da se što bolje spremimo za takmičenje. Počeli smo pripreme 5. avgusta, a uslovi su zadovoljavajući. Radimo pre podne na Sportsko-rekreativnom centru i uveče u dvorani Pendik. U radu mi pomaže dugogodišnji internacionalac u Nemačkoj Almir Mekić, dok je za kondiciju zadužen Demir Spica”, rekao je Memić.

Iz Novog Pazara su otišli prvotimci Goran Raković, Đorđe Kukić, Hamza Hakić i Marko Živković, a ekipu su za sada pojačali Branko Karanović iz Crvenke, doskorašnji igrač cetinjskog Lovćena Aleksandar Mrvaljević i povratnici Sead Međedović i Anes Sefović.

“Doveli smo mlade momke iz rukometnih sredina, a bilo bi odlično ako bismo rotaciju pojačali sa još dvojicom igrača. Dobro je što smo sačuvali okosnicu. Krajem avgusta očekuje nas turnir u Gornjem Vakufu, gde bi rivali trebalo da nam budu domaća Sloga, Konjuh iz Živinica i beogradska Crvena zvezda”, najavio je Memić.

Arkus liga počinje 18. septembra, a Novi Pazar će u prvom kolu A grupe igrati protiv Radničkog u Kragujevcu.

U toj grupi nalazre se još Vojvodina, Jugović, Metaloplastika, Crvena zvezda, Dinamo i Obilić.

M. Minić

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO