Novi Pazar – Kako Regionalna televizija nezvanično saznaje juče su otpočeli pregovori između Stranke demokratske akcije Sulejmana Ugljanina i Bošnjačke demokratske zajednice Muamera Zukorlića.

Na sastanku, koji je održan u prostorijama Islamske zajednice, delegaciju SDA je predvodio Sulejman Ugljanin, dok je Mevlud Dudić zastupao BDZ Muamera Zukorlića.

Na sastanku je usaglašavana strategija zajedničkog nastupa na izborima za nacionalne savete, kao i na sledećim lokalnim izborima.

Ono što je do sada poznato jeste da je kamen spoticanja u stavovima, gde SDA insistira na zvaničnoj koaliciji, dok Zukorlić želi potpunu kontrolu u BNV, dok Ugljaninu za uzvrat nudi potpunu kontrolu institucija Gradske uprave nakon sledećih izbora.

Nadalje, kako Regioanlna televiziija saznaje od izvora bliskog BDZ-u Muamera Zukorlića, razgovaralo se i o podelama u Islamskoj zajednici kao i podršci Sulejmana Ugljanina Rijasetu IZ Srbije, gde je usaglašeno da bi podrška Ugljanina Zukorlićevoj IZ bila značajan impuls prevazilaženju trenutnih podela.

Evidentno je da je ovaj sastanak proizveo veliki otpor unutar i jedne i druge opcije, te da iz tog razloga još uvek nema nikakve zvanične potvrde.

1 KOMENTAR

Comments are closed.