Roma “ukrala” Iturbea Juventusu za 22 miliona evra

Roma je počela da pobeđuje Juventus iako sezona još nije počela, pošto je dovela Huana Manuela Iturbea, koji je bio na pragu prelaska u redove italijanskog prvaka.

“Vučica” je talentovanog argentinskog napadača dovela iz Verona za 22 miliona, što je objavila na klupskom sajtu, a platiće još dva i po miliona bonusa u zavisnosti od Iturbeovog učinka.

Sportski direktor Rome Valter Sabatini je još jednom pokazao da je majstor u svom poslu, pošto je transfer ovog igrača bio procenjen na 31 milion evra.

Iturbe je sa viceprvakom Italije potpisao petogodišnji ugovor, pa je Juventus ostao bez već viđenog pojačanja, što je još jedan u nizu udaraca za torinski klub nakon promene trenera, pošto je Antonio Konte podneo ostavku u utorak i dan kasnije ga je nasledio Masimilijano Alegri.

Iturbe je u kasno uveče u sredu prošao lekarske preglede i transfer će biti kompletiran u četvrtak, posle dodatnih testiranja.

Argentinski napadač se nametnuo prošle sezone u dresu Verone, za koju je kao pozajmljen igrač Porta postigao osam golova i imao pet asistencija na 33 utakmice.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO