Rođeno jare sa dve noge u Novom Pazaru

U naselju Bukreš u Novom Pazaru rođeno je jare sa dve noge a njegov vlasnik Hazbija Mujković kaže za Regionalnu televiziju da bi ga rado poklonio nekoj instituciji koja bi se brinula o njemu.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
-Ojarila mi se koza i na svet donela dvoje jaradi, od kojih jedno bez prednjih nogu. Prva dva dana ga je majka hranila ali smo i tada morali da ga pridržavamo. Jutros ga je odbacila. Moraću da ga hranim pomoću flašice jer ne želim da ugine od gladi, rekao je Hazbija Mujković za Regionalnu televiziju.

On kaže da celog svog života gaji koze i krave i da nikada svojim očima nije video nešto ovako. Prema njegovim rečima, o jaretu razmišlja svakodnevno a najviše pred spavanje što mu predstavlja opterećenje.
-Razmišljam o tome da li je ovo neko iskušenje od Boga pa zbog toga ne znam šta da radim sa njim. Voleo bih da ga uzme neka institucija, da ga ispita, da otkrije uzroke. Čuvaću ga ali ne znam na koji način da ga gajim. Ono je nepokretno, treba mu pomoći, kaže Mujković.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Veterinari i stručnjaci još uvek nisu posetili ovu porodicu. Veterinar Nasuf Nezirović kaže za Regionalnu televiziju da do ovih anomalija najčešće dolazi zbog parenja u srodstvu.

-Ako dođe do ukrštanja u srodstvu vrlo često se mogu pojaviti anomalije. Drugi razlog je neka hromozomska devijacija. Ne znam šta je u pitanju u konkretnom slučaju jer nisam izvršio pregled jareta, rekao je doktor veterine Nasuf Nezirović.
Žensko Jare, braon boje, koje su zavoleli svi u naselju Bukreš, najverovatnije neće dobiti proteze jer ne postoje ni začeci ekstremiteta.

 

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO