RISC Novi Pazar: Radionice kao pomoć razvoju poslovnih inkubatora

U okviru EUIBID Projekta u toku su radionice u Regionalnom inovacionom startap centru Novi Pazar koje za cilj imaju da početnicima u biznisu daju podršku u domenu operacionalizacije poslovnih ideja, razrade projekata i pripreme za spoljno finansiranje. Inače, EUBID Projekat namenjen je razvoju poslovnih inkubatora i reba da doprinese povećanju konkurentnosti i inovativnosti početnika u poslovanju.

Način na koji se koncipira proizvod, definicija poslovne ideje, te modeli finansiranja startapa od strane Evropske unije,  samo su neke od tema o kojima će početnici u biznisu više saznati u okviru ovih radionica. Reč je o strartap početnicima koji razvijaju različita IT rešenja.

’’Ključna je stvar da znaju šta rade i šta se očekuje od njih na tom putu. Radićemo i na tome kako da nađu sredstva da razviju svoju ideju i na koji način da se predstave investitorima, konkretno u Evropi’’ kazao je savetanik na EUBID Projektu Nemanja Petrović.

Početnicima u biznisu Regionalni inovacioni startap centar Novi Pazar pomaže na različite načine. Angažovanje konksultanata i organizacija ovakvih radionica jedan je od njih. Inače, EUBID Projekat rad tog centra podržava od početka.

’’Mi smo se potrudili da dovedemo konsultanta iz one oblasti koja je nama najviše potrebna. On će nam objasniti kako da proizvod pripremimo za tržište i kako da preskočimo onaj najteži početni deo, sve prepreke i izazove. Predavač će sa nama podeliti iskustvo koje će polaznicima biti od izuztenog značaja’’ kazao je koordinator Regionalnog inovacionog startap centra Novi Pazar Šemsudin Plojović.

Projekat EUBID  predstavlja podršku Evropske unije razvoju poslovnih inkubatora i treba da doprinese povećanju konkurentnosti i inovativnosti početnika u poslovanju. Projekat koji finansira Evropska unija vredan je 1.5 miliona evra i realizuje se u saradnji sa Minstarstvom finansija, Sektor za ugovaranje i finansiranje programa iz sredstava Evropske unije i Ministarstvom privrede.

Projekat EUBID pomaže razvoj kapaciteta poslovnih inkubatora, kako bi usluge koje pružaju početnicima u poslovanju bile usklađene sa njihovim potrebama I zahtevima savremenog tržišta.

Senada Kalić

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO