Višegodišnji problem izlivanja fekalne kanalizacije u Selakovcu, odnosno u Jusuf potoku riješen je tokom minulog vikenda. Radnici JKP „Vodovod i kanalizacija“ prionuli su na posao čim je postignut dogovor među mještanima tog naselja.

Mještani čije su kuće u gornjem dijelu ovog naselja imali su izgrađenu kišnu i fekalnu kanalizaciju već tri godine, ali samo do magistralnog puta. Komšije donjeg dijela, i krakova u Selakovcu branile su izvođenje radova, odnosno komšijama da se prikače na njihovu kanalizaciju.

„Nakon što je postignut dogovor mještana, mi obavljamo naš dio posla. Prikačićemo ih na kanalizaciju u kraku 410, biće izgrađena i kišna kanalizacija a kasnije taj krak i asfaltiran. Ovo je bila ekološka bomba, fekalna kanalizacija koja se na magistralni put izlivala duge tri godine“, rekao je direktor JKP „Vodovod i kanalizacija“ Hanefija Brničanin.

Nedavnim rebalansom Plana javnih nabavki za ovu godinu koje je usvojilo Gradsko vijeće Novog Pazara predviđena je izgradnja brane, i regulacija toka Jusuf potoka, čime će problemi mješatana ovog dijela Novog Pazara biti riješeni.

A. Nićiforović