Naslovna Vijesti Rijad: Državni sekretar Enes Buhić u delegaciji Srbije na Forumu avijacije budućnosti

Rijad: Državni sekretar Enes Buhić u delegaciji Srbije na Forumu avijacije budućnosti

Delegacija ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture prisustvovala je Forumu avijacije budućnosti koji se održava u Rijadu. Član delegacije bio je i državni sekretar u Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, i funkcioner SDP-a Enes Buhić.

Delegacija Srbije imala je niz važnih susreta, a tom prilikom sastanci su održani sa ministrom transporta i logistike Kraljevine Saudijske Arabije, Salehom bih Nasserom bin Alali Aljasserom, i ministrom energetike, Halidom A.El-Falihom.

Delegacija Srbije i Aljaser su, tom prilikom otvorili više tema koje su od zajedničkih interesa za Srbiju i Saudijsku Arabiju. Između ostalog, govorilo se o mogućnostima uspostavljanju direktne avio linije Rijad – Beograd, te investicijama u Srbiju u okviru investicionog plana “Saudija 2030”.

Državni sekretar, Enes Buhić razgovarao je tokom trajanja prvog Foruma avijacije budućnosti sa jednim od najznačajnijih funkcionera u Kraljevini Saudijskoj Arabiji, ministrom energetike, Halidom El-Falihom.

Na marginama Foruma avijacije budućnosti, delegacija Srbije imala je i niz odvojenih susreta sa ministrima Malezije i Tunisa.

Exit mobile version