Naslovna Featured Istaknuto Rifat Ziljkić: Nagrade obavezuju da budemo još bolji

Rifat Ziljkić: Nagrade obavezuju da budemo još bolji

rifat-ziljkic:-nagrade-obavezuju-da-budemo-jos-bolji

Trener Atletskog kluba Novi Pazar Rifat Ziljkić rekao je da poslednje nagrade, koje je tom klubu uručio Srpski atletski savez (SAS) na Danima atletike u Kragujevcu, obavezuju da trofejni kolektiv u narednom periodu bude još uspešniji.

“Ovogodišnji rezultati mojih takmičara, koji su 10 puta obarali države rekorde, potvrda su da je Novi Pazar jedan od najboljih klubova u Srbiji. Imamo atletičare za visoke domete i kandidate za najveća evropska i svetska takmičenja, poput Elzana Bibića u seniorskoj konkurenciji, te Saime Murić, Mejre Mehmedović, Lenke Nikolić, Kabira Ziljkića i Jahje Zukorlića u mlađim kategorijama”, rekao je Rifat Ziljkić.

“Tu je i naše poslednje pojačanje Aleksa Mašić, zatim Nikola Mijailović i Admir Ćatović kao novo otkriće. Radi se o kvalitetnoj grupi, koja trenira zajedno. Potrebno je da se iskoristi sav njihov potencijal, kako bismo i dalje vladali na srednjim prugama u Srbiji”, dodao je on.

SAS je nagradio trenere Novog Pazara Rifata Ziljkića i Ermina Ziljkića zbog dostignuća u 2021. godini, a Pazarci su u Kragujevcu dobili ukupno sedam priznanja.

Rifat Ziljkić je izabran za najboljeg stručnjaka u Srbiji u uzrastu mlađih seniora, dok je Ermin Ziljkić laureat u kategoriji pionirki.

Prethodno, Rifat Ziljkić je glasovima kolega ubedljivo reizabran za predsednika trenerske zajednice na nivou Atletskog saveza centralne Srbije.

Ermin Ziljkić je na Danima atletike u Kragujevcu četvrti put proglašen za trenera godine.

“Čast je dobiti takvo priznanje. Dodeljene su mi i nagrade zbog državnih rekorda i najboljih rezultata u državi naših pionira i pionirki. U pitanju su dvoranska ostvarenja Saima Murić na 800 i 1.500 metara u dvorani, kao i rezultati Kabira Ziljkića na 1.500 i Jahje Zukorlića na 800 metara”, rekao je Ermin Ziljkić.

M. Minić

Exit mobile version