Naslovna Sandžak Novi Pazar Rifat Rifatović – Na festivalu Branislav Trifunović i Zijah Sokolović

Rifat Rifatović – Na festivalu Branislav Trifunović i Zijah Sokolović

Teatarski festival mladih drugi po redu, održaće se od 24 do 30. Avgusta, najavili su organizatori.

Okupiće sedam pozorišnih trupa iz Srbije. Ove godine predstave će biti odigrane ne samo u Novom Pazaru već i u Sjenici, Tutinu, Priboju, Prijepolju i Novoj Varoši.

[fvplayer src=”https://www.youtube.com/watch?v=ZJNNpVglp-8” width=”640” height=”360”]

Teatarski festival mladih je mesto gde nova generacija glumaca ima priliku da pokaže svoje skrivene talente. I ove godine festival će okupiti ljubitelje pozorišta, a njegov promoter opet će biti Branislav Trifunović. Međutim, u Novom Pazaru boraviće i drugi pozati glumci među kojima je i Zijah Sokolović.

“Sam festival je deo mnogo šireg projekta koji uz finansijsku pomoć UN-ovog fonda za ljudsku sigurnost na teritoriji Jugozapadne Srbije sprovodi program za razvoj UNDP”, istakao je direktor Kancelarije za mlade Džemaludin Paučinac.

Koordinator festivala Rifat Rifatović kaže da ove godine ima više aktivnosti u odnosu na prethodni Teatarski festival mladih.

“Struktura festivala će biti zasnovana na izboru sedam najboljih radova među neafirmisanim omladinskim grupama u Srbiji od kojih će najmanje dva biti tzv. manjinskih regiona, dodao je Rifatović.

Konkurs za prijave dramskih trupa počinju danas a svi oni koji su zainteresovani mogu aplicirati na facebook strain Kancelarija za mlade Novi Pazar, dodao je Paučinac. Glavni organizator ovog festival je Kancelarija za mlade a finansira grad Novi Pazar.

Exit mobile version