Režim u Sjenici odbio da očisti put i evakuiše trudnicu sa bolovima iz sela Ponorac! (video)

Novi Pazar – Sjenica – Nezapamćeni i nesvakidašnji oblik diskriminacije dešava se ovih dana u Sjeničkoj opštini u Sandžaku, naime vlast koju čine SDA, SPS i kupljeni odbornici odbija čistiti puteve u selima gde nisu dobili izbore, pa su tako kaznili i jednu trudnicu koja je imala jake bolove a kako tvrdi rodbina trudnica nosi dvoje dece!


Naime, kako je izjavio predsednik OO Sjenica Muriz Turković meštanin sela Ponorac u opštini Sjenica, Sabit Ibrović požalio se predstavnicima SDP da je “pozivao predstavnike vlasti u Sjenici da dođu i očiste put i tako oslobode iz svoje kuće ženu koja je na porođaju što su oni odbili” pa je Ibrović potražio pomoć u SDP-u.
Turković kaže da je ova partija iznajmila privatnu mašinu i poslala je u selo Ponorac te su tako prema njegovim rečima spašena tri života a to su majka i dvoje dece koju ova žena treba da donese na svijet.
Intervencijom kriznog štaba SDP-a žena je evakuisana iz svoje kuće a meštani sela Ponorac nisu krili zadovoljstvo zbog nesebične pomoći u ovako teškim momentima.
Jedna od meštanki sjeničkog sela Ponorac izjavila je da su celo jutro pozivali opštinski krizni štab ali niko nije došao sve do večeri kada su u pomoć pozvali predstavnike SDP.
“Tako bi i pomrli, ne znam šta je ovo, mi živimo u istoj državi i svi smo isti narod ne bi trebalo da nas dele po strankama” zaključila je meštanka Ponorca.

Ništa bolja situacija nije ni u sjeničkom selu Žitniće, po tvrdnjama meštana oni također doživljavaju političku diskriminaciju od strane predstavnika SDA i SPS.
Žitniće je protekla dva dana bilo odvojeno od civilizacije, a sjenička vlast je sastavljena od SDA i SPS, na čelu sa predsjednikom opštine Hazbom Mujovićem, i ovaj put im je odbila očistiti put..
Danas se mještani Žitnića teško snalaze. Nemaju vodu za piće, za kupanje i osnovne životne potrebe, a stoku tjeraju nekoliko kilometara na napajanje, dok traktorima i buradima dogone vodu iz bratskom im sela Draževića, iz izvora za koje je ustanovljeno da nisu bakteriološki ispravni za piće.
Nekoliko puta je sjenička vlast sakupljala novac od mještana za taj vodovod i nikada im novac nisu vratili. Zatim, Žitnićanima je rečeno da je ministarka Verica Kalanović odbrila 50 000 eura za vodovod u Žitniću, a nakon nekog vremena im je iz vlasti poručeno: “Pare su potrošene”, a Štavalj je dobio vodovod po redu

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO