Naslovna Sandžak Novi Pazar Reviziona komisija usvojila Generalni projekat brze saobraćajnice od Кraljeva do Novog Pazara

Reviziona komisija usvojila Generalni projekat brze saobraćajnice od Кraljeva do Novog Pazara

reviziona-komisija-usvojila-generalni-projekat-brze-saobracajnice-od-Кraljeva-do-novog-pazara

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić izjavio je da je ”državna Reviziona komisija usvojila Generalni projekat brze saobraćajnice od Кraljeva do Novog Pazara što je prvi korak ka izgradnji ovog puta”.

Vesić je pojasnio da posle usvajanja Generalnog projekta sledi izrada idejnog projekta i projekta za građevinsku dozvolu za šta Putevi Srbije imaju izabranog projektanta i da bi, ukoliko bude bilo novca, ovaj put mogao da se gradi 2024. godine.

„Trasa budućeg koridora ide od auto-puta Miloš Veliki odnono petlje Preljina, petlje Adrani, na teritoriji grada Кraljeva, zatim preko Drakčića, dolinom Vrdilske reke, preko Кonareva, Mataruške banje, Bogutovačke banje, Maglič grada, potom dolinom Ibra sve do Ušća, zatim dolinom reke Raduše do Biljanovca, preko Brvenika do Raške a zatim dolinom reke Raška do planirane obilaznice oko Novog Pazara”, objasnio je ministar Vesić.

Vesić je objasnio da će ”brza saobraćajnica Кraljevo – Novi Pazar biti dužine 83.4 km”. ”Na trasi je predviđeno 13 denivelisanih raskrsnica i 2 površinske (kružne) raskrsnice, 2 odmorišta i jedno dvostrano parkiralište. Biće izgrađeno 202 mosta odnosno 101 most po smeru ukupne dužine 37,12 kilometara”, izjavio je ministar Vesić i dodao da je procenjena vrednost izgradnje ”18 miliona po kilometru ali da će konačna cena biti utvrđena na tenderu”.

Vesić je rekao da će se posle izgradnje brze saobraćajnice od Novog Pazara do Beograda putovati za manje od 2.5 sata i da će ovaj put obezbediti razvoj i investicije za Novi Pazar, Rašku i Кraljevo.

Exit mobile version