Reprezentativke Srbije U20 predvođene Naidom Smailbegović otpuovale u Šopron na FIBA Čelendžer

NOVI PAZAR – Ženska reprezentacija Srbije do 20 godina, otputovala je u Šopron gde će od 12. do 17. jula učestvovati na FIBA Čelendžeru.

Pred put na mesto gde su prethodnih godina naše mlađe selekcije imale mnogo uspeha, selektor Miloš Pavlović odredio je tim koji će predstavljati Srbiju na ovom turniru. To su: Minela Mehović, Mona Zarić, Isidora Tripković, Nadija Smailbegović, Višnja Stefanović, Nikolija Jovanović, Nadežda Nedeljkov, Sofija Radojčin, Marta Mitrović, Marta Jovanović, Nina Samardžić i Marina Davinić.

U analizi pripremnog perioda, selektor Pavlović je rekao:
– Urađeno je puno. Imali smo dosta problema sa selekcijom od samog početka. Neke devojke su čak i prestale da se bave košarkom, a neke zbog obaveza na koledžima nisu mogle da se odazovu. Od starta je selekcija bila sužena.

To jeste bio problem, ali Pavlović je želeo da istakne:
– Najbolje što imamo je došlo. Ja to tako gledam. Ko je tu i ko je spreman da da sebe za reprezentaciju – to je najbolja selekcija. Videćemo kako će sve ići. I za mene je ovo nova generacija. Zbog korone, nismo imali ta mini okupljanja kao prethodnih godina. A čak i kada bismo se okupili, to je sve bilo uslovljeno, opet nisu mogle sve da se odazovu. Ipak moram da budem zadovoljan. Devojke se trude, odigrali smo četiri utakmice. Dve protiv Hrvatske, gde smo jednu pobedili, dok smo obe protiv Rusije izgubili, ali se video napredak. Takođe, vidi se i nedostatak iskustva i rutine. Videćemo.

Takmičenje pred nama je novo za sve. Uvedeno je kao nekakva „zamena“ za evropska prvenstva koja su otakazana zbog nestabile epidemiološke situacije u Evropi. Igra se na dobrovoljnoj bazi, bez velikog takmičarskog značaja. Srbija se takmiči sa: Mađarskom, Španijom, Češkom, Izraelom i Irskom.
– Odigraćemo pet utakmica za šest dana, sa jednim danom pauze. Raspored je težak. Prvo igramo sa Španijom, pa protiv Mađarske koja je pre dve godine bila finalista juniorskog Evropskog prvenstva u Sarajevu, gde je naša selekcija ispala u „B” diviziju. Puno smo radili i na psihološkoj pripremi tima, da ubedimo devojke da vrede i da to što su tada ispale u „B” diviziju nema nikakve veze, već da moramo da pokušamo na svakom meču izađemo na teren sa željom pobedimo, a ne da se branimo i da mislimo da je nemoguće – poručio je selektor Pavlović.

Kako je rekao, zbog celokupne situacije nije moguće praviti procene.
– U celoj ovoj situaciji, stvarno moram da budem zadovoljan. Važno mi je da izađemo na teren da damo maksimum, pa ćemo da vidimo za šta će to biti dovoljno. U ovom trenutku je sve ovo velika nepoznanica. Ispadanja nema, nema ni velikog takmičarskog značaja. S tim što ja kao trener zahtevam da i trening ima takmičarski smisao, a ne utakmica. Možda možemo da budemo malo mirniji, bez tenzije. Ali, to može samo da bude neki kvalitet više, da se u slučaju poraza ne ulazi u drame. Ali svakako ćemo u svaki meč izlaziti sa idejom da pobedimo.

FIBA Čelendžeri se igraju po turnirskom sitemu, svako sa svakim. Raspored Čelendžera u Šopronu:

Prvo kolo (12. jul)
15,00: Češka – Izrael
17,15: Srbija – Španija
19,30: Irska – Mađarska

Drugo kolo (13. jul)
15,00: Španija – Češka
17,50: Izrael – Irska
19,30: Mađarska – Srbija

Treće kolo (14. jul)
15,00: Irska – Španija
17,15: Češka – Srbija
19,30: Irska – Mađarska

Četvrto kolo (16. jul)
15,00: Španija – Izrael
17,15: Srbija – Irska
19,30: Mađarska – Češka

Peto kolo (17. jul)
15,00: Izrael – Srbija
17,15: Irska – Češka
19,30: Španija – Mađarska

indeksonline.rs/kss.rs

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO