Naslovna Vijesti Renoviranje prijemnog hiruškog bloka

Renoviranje prijemnog hiruškog bloka

Angažovano privatno obezbeđenje-posete moguće samo tri dana u nedelji.

Menadžment Opšte bolnice u Novom Pazaru radi na unapređenju kvaliteta zdravstvene usluge u toj zdravstvenoj instituciji.

Naime, u toku su radovi na osoposobljavanju još tri prijemne hiruške ambulante, a angažovano je i privatno obezbeđenje , koje ne dozvoljava ulazak u bolnicu van određenog vremena za posete.

Na hodnicima u Opštoj bolnici , kada nije vreme za posete sada možemo videti samo medicinsko osoblje i bolesnike. Donedavno je bila praksa da posetimo bolesnika kada za to imamo vremena, a time smo ih dovodili u opasnost – kaže direktor Opšte bolnice dr Mirsad Đerlek. On je za Regionalnu televizuju rekao da je angažovao privatno obezbeđenje kako bi se uspostavio red, ali i da bi se u ovoj zdravstvenoj ustanovi održavao nivo higijene.

“Nemoguće je održati higienu u bolnici, ako stalno imamo po 50 ljudi na odeljenjima, koji se šetaju u cipelama i na taj način unose blato. Odlučili smo se da angažujemo privatno obezbeđenje, a i da smanjimo broj poseta tokom nedelje. To su potezi, kako bi pacijenti, koji se leče imali mir i uslove kakve dolikuje, a nama će biti olakšano održavanje higijene, a imaćemo i manje mogućnosti za razvoj bilo kakve intra- hospitalne infekcije”, rekao je Đerlek.

Đerlek je zamolio građane da poštuju kućni red Opšte bolnice.

Iako je vreme ekonomske krize u Srbiji, te se i malo novca ima za projekte, menadžment Opšte bolnice u Novom Pazaru je u skladu sa potrebama, a uz pomoć anonimnih privrednika iz ovog grada, odlučio da pored postojeće prijemne hiruške ambulante, osposobi još tri. Cilj je, kako kaže prvi čovek Opšte bolnice, da se pacijentima omogući bolja i brža usluga, jer je poznato da su najveće gužve ispred ove ambulante, a uglavnom ovde dolaze hitni slučajevi.

“Pored svih akcija, koje sprovodimo , mi moramo raditi i na boljoj organizaciji bolnice. Prijemna hiruška ambulanata je uvek bila usko grlo u Opštoj bolnici, jer se svi pacijenti sa Hitne službe upućuju u tu službu. Počeli smo potpuno renoviranje prijemnog hiruškog bloka, gde ćemo ,umesto jedne, za mesec dana imati četiri ambulante. Na taj način ćemo smanjiti broj ljudi, koji čekaju na pregled”, rekao je Đerlek.

Utorkom, četvrtkom i nedeljom dozvoljene su posete, a za one koji nisu iz ovog grada i van ovih termina. Ukoliko je pacijentu, koji se leči potrebna pomoć, uz adekvatnu propusnicu, njegovi bližnji moći će da uđu i pored privatnog obezbeđenja.

Exit mobile version