Rektor Univerziteta u Sarajevu vakcinisan u Novom Pazaru

Rektor Univerziteta u Sarajevu prof. dr Rifat Škrijelj proces imunizacije započeo je danas u Novom Pazaru.

On se najpre u ovdašnjem Zavodu za javno zdravlje sastao sa predsednicon Skupštine dr Anelom Halilović Šemsović i direktorom Zavoda za javno zdravlje primarijusom dr Šefadilom Spahićem.

Njegov domaćin bio je i gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac.

U izjavi za Radio televiziju Novi Pazar rektor Škrijelj je kazao da će u Novi Pazar na vakcinaciju doći 500 uposlenika Univerziteta u Sarajevu.

Predsednica Skupštine dr Anela Halilović Šemsović izrazila je zadovoljstvo da se svim zahtevina građana iz regiona, mahom Bosne i Hercegovine moglo izaći u susret, te da je značajan broj njih vakcinisan upravo u Novom Pazaru.

Zavod za javno zdravlje u Novom Pazaru uspešno je odgovorio na izazove koje je pred njega postavila pandemija korona virusa. Uspešno sprovodi i proces inunizacije.

Direktor te zdravstvene ustanove primarijus dr Šefadil Spahić kazao je da je do sada vakcinisamo preko 18.000 građana prvom dozom vakcine, a revakicinisano preko 14.500.

“Drago mi je da su među njima i građani Bosne i Hercegovine i što možemo dobro vratiti dobrim, te pomoći onima koji su nama ukazali pomoć prošle godine kada nam je bilo najteže. Drago mi je da su to novinari i ljudi koji se bave naukom i pozivam naše građane da slede njihov primer” kazao je Spahić.

U Novi Pazar na revakcinaciju danas je došla još jedna grupa novinara iz Bosne i Hercegovine.

Drugu dozu vakcine primili su iz kolektiva sarajevskog “Oslobođenja” i O Kanala.

Gotovo stotinu njihovih upošljenika prošlo je kroz proces imunizacije.

Ovaj posao obavljen je zahvaljujući saradnji sa Gradom Novim Pazarom, Domom zdravlja i Zavodom za javno zdravlje.

U znak zahvalnosti, direktoru Zavoda za javno zdravlje primarijusu dr Šefadilu Spahiću direktor O Kanala Almir Šećkanović uručio je dres Emira Spahića dugogodišnjeg kapitena “Zmajeva”.

Spahić je najuspešniji kapiten reprezentacije, koju je predvodio na svetskom prvenstvu u Brazilu 2014. godine.

Senada Kalić

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO