Rekordan nagradni fond Pazarskog polumaratona

Direktor Pazarskog polumaratona Almin Hazirović rekao je da je napravljen ogroman iskorak u organizaciji i da će nagradni fond predstojeće manifestacije biti na nivou najvećih polumaratona u regionu.

“Imamo veliko interesovanje, a nagradni fond je izuzetno važan. Možemo da izađemo i sa zvaničnim ciframa. Ukupan novčani nagradni fond je 594.000 dinara, s tim što prvo mesto u polumaratonu donosi 100.000, drugo 60.000, treće 40.000, četvrto 20.000 i peto 10.000 dinara. Na deset kilometara podelićemo za prva tri mesta 20.000, 15.000 i 10.000 dinara, a na pet kilometara cifre su 10.000, 7.000 i 5.000 dinara. Iste nagrade predviđene su za muškarce i žene”, rekao je Hazirović.

Četvrti Pazarski Doha group polumaraton zakazan je za 27. oktobar.

“Intenzivno radimo na organizaciji najmasovnijeg sportskog dešavanja kod nas. Grad Novi Pazar pokretač je i glavni finansijer. Ove godine imamo i značajnu podršku sponzora, pre svega Doha grupe i Hotela Vrbak ND. Važno je da sportske institucije daju doprinos razvoju turizma, koji na nivou grada doživljava ekspanziju. Ovakve priredbe su zbog toga veoma bitne”, ocenio je predsednik Organizacionog odbora Pazarskog polumaratona Emir Mehmedović.

Jasmin Ljajić: Očekujemo rekordan broj učesnika
Generalni sekretar Pazarskog polumaratona Jasmin Ljajić otkrio je da se do sada prijavilo oko 600 rekreativaca.

“Podigli smo priču na mnogo veći nivo. Nećemo sada o profesionalcima, ali očekujemo oko 900 učesnika, što je mnogo više nego ranije. Predviđeno je i 100 paketa za osobe sa posebnim potrebama. Prijave zatvaramo 18. oktobra i molio bih zainteresovane sugrađane da se što pre odazovu jer moramo da imamo uvid kako bismo sve pripremili. Svi hoteli će biti puni, ali pokušaćemo da obezbedimo još neki smeštaj za goste sa strane”, naveo je Ljajić.

Pobede na trećem Pazarskom polumaratonu ostvarili su pazarski atletičari Nikola Mijailović i Lenka Nikolić.

“Nadam se da će polumaraton da ispuni očekivanja. Verujem da će svi da budu zadovoljni i da će da istrče svoje najbolje rezultate. Pozvala bih sugrađane da 27. oktobra trče u Novom Pazaru i tako daju doprinos da ova atletska priredba uspe”, kazala je Nikolić.

Organizatori su pozvali prijavljene da što pre izvrše uplate, što je neophodno kako bi se tehnička priprema obavila na vreme.

Pazarski polumaraton ima oficijelne stranice na Instagramu, Fejzbuku, Tik Toku i Jutubu, putem kojih će biti prezentovana i neka iznenađenja za učesnike.

M. Minić

The post Rekordan nagradni fond Pazarskog polumaratona appeared first on Radio Televizija Novi Pazar.

The post Rekordan nagradni fond Pazarskog polumaratona appeared first on Radio Televizija Novi Pazar.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO