Naslovna Sandžak Prijepolje Rekonstrukcija Sportske sale u Prijepolju

Rekonstrukcija Sportske sale u Prijepolju

Za rekonstrukciju Sportske sale u OŠ „Milosav Stiković“ u Kolovratu Opština Prijepolje i EU opredjelile ukupno 68.400 evra.
Rekonstrukcija sportske sale u Osnovnoj školi „Milosav Stiković“ u Kolovratu našla se među 37 podržanih projekata lokalnih samouprava u Šumadiji, Zapadnoj, Južnoj i Istočnoj Srbiji, koje Evropska unija preko razvojnog programa EU PRO, finansira sa 4,5 miliona evra.

Na javni poziv, koji je bio otvoren od 26. aprila do 29. juna, pristiglo je ukupno 46 predloga projekata. Jedan od neophodnih uslova za konkurisanje bilo je postojanje građevinske dozvole i finansijsko učešće lokalnih samouprava u iznosu minimum 15 odsto od vrijednosti projekta. Opština Prijepolje konkurisala je sa projektom rekonstrukcije i opremanja Sportske sale u Osnovnoj školi „Milosav Stiković“ u Kolovratu, koji se našao među 37 odobrenih projekata. EU PRO je podržao ovaj projekat sa 56. 772 evra, dok će opština Prijepolje u realizaciji projekta učestvovati sa 11.628 evra.

Kako stoji u opisu projekta, rekonstrukcija i opremanje sportske sale u Osnovnoj školi „Milosav Stiković“ obezbjediće adekvatne uslove za sportske aktivnosti, kako za 629 đaka tako i za širu zajednicu, djecu predškolskog uzrasta, sportiste i osobe sa invaliditetom. Iz Opštinske uprave su nam rekli da se narednih dana očekuje potpisivanje ugovora, a predviđeno je da realizacija projekta traje 18 mjeseci.

Među projektima koje je podržala Evropska unija je i rekonstrukcija sportske sale u Osnovnoj školi „Branko Radičević“ u Priboju, koju EU PRO finansira sa 77.404 evra, dok opština Priboj u realizaciji projekta učestvuje sa 15.813 evra

Izvor Forum info

Exit mobile version