Radovi na rekonstrukciji sportske hale privode se kraju. Još jedan savremeni sportski objekat u Novom Pazaru, koji bi trebalo da bude završen za mesec dana, značajno će rasteretiti Sportsko-sajamsku ustanovu ‘’Pendik’’. Objekat u završnoj fazi izgradnje obišao je gradonačelnik Nihat Biševac sa saradnicima.

Novi Pazar kao grad omladine i sporta, te brojnih superligaških klubova, jedan je od gradova u Srbiji sa razvijenom sportskom infrastrukturom. Ulaganja u ovoj oblasti se nastavljaju i rekonstrukcijom hale sportova u blizini OŠ’’ Vuk Karadžić’’. Prilikom obilaska dvorane koja će uskoro biti završena, gradonačelnik Nihat Biševac je izrazio zadovoljstvo što će ovdašnji sportisti imati priliku da treniraju u najsavremenijim uslovima.

„Dinamikom radova i izgledom hale možemo biti zadovoljni. Zahvaljujem prijateljima iz Turske, predsedniku Redžepu Taipu Erdoganu, tokom čije posete našem gradu je i sklopljen dogovor o rekonstrukciji ovog objekta. Radove u vrednosti od oko 2 miliona eura finansira turska „Douš grupa”, podsetio je gradonačelnik ističući da će novopazarski sportisti imati mogućnost da treniraju i takmiče se u modernoj, po svetskim standardima opremljenoj hali.

„U okviru postojećeg, rekonstrisanog objekta napravljena je sala za borilačke sportove , kao i fiskulturna sala koju će koristiti učenici OŠ „Vuk Karadžić. Sportska hala „Pendik ” će biti rasterećena i na zadovoiljstvo celog grada i sportista, a uz pomoć prijatelja, objekat koji je izgrađen pre mnogo godina izgledaće sasvim drugačije”, kazao je gradonačelnik Biševac.

Direktor Sportsko sajamske ustanove „Pendik” Enes Pljakić rekao je ovim povodom  da će sportska hala po okončanju radova biti multifunkcionalan, moderan objekat, kakav novopazarski sportisti i brojni superligaški klubovi iz ovog kraja zaslužuju.

S.Lj.