Rekonstrukcija škole “Desanka Maksimović” istorijski važna za generacije učenika

Grad Novi Pazar realzacijom projekta kompletne rekonstrukcije Osnovne škole “Desanka Maksimović“ i izgradnjom fiskulturne sale, nastavlja sjajnu saradnju sa Ministarstvom za javna ulaganja – nekadašnjom Kancelarijom za javna ulaganja Vlade Republike Srbije.

Početak rekonstrukcije škole koja je, prema rečima gradonačelnika Novog Pazara Nihata Biševca jedna od najstarijih – sagrađena je pre više od šest decenija, istorijski je trenutak za sve generacije učenika, nastavnike ove škole ali i sve građane.

„Novi uslovi u postojećem objektu i izgradnja sportske hale znače da će učenici koji pohađaju nastavu u OŠ „Desanka Maksimović“, znanje sticati u najsavremenijim uslovima za rad, što i zaslužuju. U pitanju je investicija vredna preko 5 miliona eura.

Nastavljamo sjajnu saradnju sa Ministarstvom za javna ulaganja. Najbolji primer te saradnje je rekonstrukcija OŠ „Bratstvo“, u koju je preko Kancelarije za javna ulaganja Vlada Srbije uložila 6 miliona eura. Škola je potpuno rekonstruisana i izgrađen je u okviru objekta prvi i jedini javni zatvoreni bazen u Novom Pazaru“, rekao je gradonačelnik Biševac.

Marko Blagojević, mnistar za javna ulaganja, ističući da se o radovima koji slede u OŠ „Desanka Maksimović“ može govoriti sa nekoliko nivoa.

„Postojeći kapaciteti objekta biće u potpunosti rekonstrisani, uz unapređenje energetske efikasnosti, unapređenje funkcionalnosti, bezbednosti uz ugradnju novih sistema protivpožarne zaštite. Objekat će ispunjavati sve standarde kada je u pitanju dostupnost. Uz postojeće kapacitete, predviđena je izgradnja potpuno nove sportske hale, sa kapacitetom preko 500 sedećih mesta, koja će biti dostupna za održavanje raznih sportskih manifestacija“, kazao je Blagojević.

Kao krunu partnestva Novog Pazara i resornog ministarstva, ministar Balgojević je najavio obnovu Opšte bolnice Novi Pazar, projekat koji će najverovatnije početi da se realizuje do kraja ove godine.

„Republika će u Opštu bolnicu preko Ministarstva za javna ulaganja investirati preko pet milijardi dinara. Rekonstrisaćemo postojeće kapacitete bolnice, što je površina od oko 17 000 metara kvadratnih, uz izgradnju potpuno novih kapaciteta od preko 15 000 kvadratnih metara. Novi kapaciteti podrazumevaju i izgradnju novog objekta hirurgije, na površini od oko 11 000 metara kvadratnih. Po okončanju tog projekta, Novi Pazar će imati potpuno modernizovan, funkcionalan kompleks, bolnicu od oko 33 000 kvadratnih metara i steći uslove za stvaranje kliničkog centra“, rekao je Blagojević.

Pomenute investicije najbolji su pokazatelj da Vlada Srbije na Novi Pazar računa kao na ozbiljnog partnera, čije je osnaživanje značajno ne samo za građane na lokalnom nivou, već i za sve žitelje regiona. Rukovodstvo, nastavnici i đaci škole „Desanka Maksimović“ koju u ovom momentu pohađa 886 učenika grupisanih u 45 odeljenja sa oduševljenjem ističu da je realizacija projekta najlepši pokon koji su svi zajedno mogli dobiti nakon više od 60 godina od izgradnje postojećeg školskog objekta.

The post Rekonstrukcija škole “Desanka Maksimović” istorijski važna za generacije učenika appeared first on IndeksOnline.rs.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO