Reis IZS Sead Nasufović čestitao vernicima Kurban-bajram

BEOGRAD – Reis-ul-ulema Islamske zajednice Srbije Sead Nasufović čestitao je danas Kurban bajram svim muslimanima, poželevši dobro zdravlje, uspeh u životu i radu, kao i sreću u porodici ljudima širom sveta koji žele mir i dobro čovečanstvu.

Nasufović je u Poslanici za Kurban-bajram, koji počinje sutra, kazao da su Božji poslanici imli svoje bajrame – Nuh, Ibrahim, Mojsije, Isus i Muhamed.

Kako je rekao, sledbenici Muhameda imaju bajram nakon ramazanskog posta i nakon stajanja na Arefatu, dana spoznaje, kada oslobođeni svih negativnosti, sa čvrstom verom u srcu, oprošteni do greha, svesni Boga, daruju ono što im je drago onome koji nema, žrtvuju kurbane da ispune božiju naredbu, kojom se Bogu približavaju.

“U svakom vremenu i na svakom mestu, i ovde u našoj domovini Srbiji, potrebna nam je Nuhova bespogovorna poslušnost Bogu, Ibrahimova čista vera, Mojsijeva mudrost u iznalaženju puta spasa, Isusova ljubav prema drugom i drugačijem i Muhamedova univerzalnost, praksa i reč da želimo drugom ono što želimo sebi”, poručio je Nasufović.

Kako je rekao, ko je u Božijoj blizini biće blizak, dobar i koristan i svojim roditeljima, rodbini i prijateljima, svome domu, komšiji, džamiji, džematu i domovini.

“Obaveza je naša da svojoj domovini budemo blizu i da bdijemo nad njenim mirom i sigurnošću. Zato želim srećan Bajram svim muslimanima, moleći Boga za dobro zdravlje, uspeh u životu i radu, kao i sreću u porodici ljudima širom sveta koji žele mir i dobro čovečanstvu. Bajram Šefir Mubarek Olsun”, poručio je reis.

Po takvimu, verskom kalendaru Rijaseta Islamske zajednice Srbije, sutra počinje Kurban bajram, ili Hadžski veliki bajram, i traje četiri dana.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO