Reintegracija: Ponovo pokrenute besplatne radionice za decu

Posle višemesečne pauze, uslovljene pandemijom korona virusa, ponovo su pokrenute besplatne radionice za decu u okviru projekta podrške reintegraciji u Srbiji. Projekat finansira nemačko Ministarstvo za ekonomsku saradnju i razvoj, a realizuje ga organizacija IDC u partnerstvu sa Regionalnom razvojnom agencijom Sandžaka – SEDA i Muslimanskim humanitarnim društvom Merhamet – Sandžak , a uz podršku Grada Novog Pazara i opština Tutin i Sjenica.

Kroz ovaj program do sada je više od 1.426 dece i mladih pohađalo besplatne radionice koje su im višestruko pomogle kako u savlađivanju školskog gradiva, tako i u razvoju kreativnih veština i učenju jezika.

Glavni cilj je pružanje obrazovne i podržavajuće uloge povratnicima radi bolje reintegracije u njihovim lokalnim zajednicama, uz podršku i široj zajednici. Radionice su besplatne i organizuju se uz poštovanje svih propisanih pravila i procedura, u skladu sa trenutnom epidemiološkom situacijom.

Edukativne radionice za decu održavaju se vikendom u dobrosusedskim klubovima u Novom Pazaru, Tutinu i Sjenici, koji su otvoreni u okviru projekta podrške održivoj reintegraciji u Srbiji, a prijave se vrše lično.

S. Lj.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO