Regionalni inovacioni START UP CENTAR iz Novog Pazara organizuje IT kamp koji se tiče 3D dizajna. Svi koji su zainteresovani za ovaj kurs, koji je potpuno besplatan, mogu se prijaviti u prostorijama centra a broj polaznika je ograničen. Organizatori i finansijeri kursa, koji traje 4 nedelje, su najveće kompanije koje se bave 3D dizajnom kod nas.

Pod vođstvom kompanije Epic Games, Letnji kamp “Summer of Unreal”, pokrenut je ove nedelje  kao partnerstvo između Escape Studios i nekih od najboljih škola animacije u Evropi-Francuskog Art FKS-a, španskog La Salle BCN, danske radionice animacije, Screen Skills Ireland i Srpskog centra za obuku.

“Summer of Unreal” je besplatan jednomsečni kamp kreiran u saradnji  sa Epic Games gde polaznici uče praktične veštine u stvarnom vremenu  od najboljih iz industrije. Iako se od učesnika očekuje  neko znanje o 3D softveru , podjednako je pogodno  i za one koji su potpuno novi u Unreal Engineu. Nastavni plan i program savršen je za lagani tempo perioda odmora. Dizajniran je tako da učesnicima pruži dovoljno vremena za eksperimentisanje i uvežbavanje za napredovanje od početnika do samopouzdanog stručnjaka u stvarnom vremenu”, objasnio je  koordinator RISC Novi Pazar prof. dr Šemsudin Plojović.

“Summer of Unreal” posebno se fokusira na animaciju, ali bi takođe bilo korisno za umetnike pokretne grafike , kao i producentre i režisere, koji žele da razumeju  kako bi se Unreal Engine mogao uklopiti u njihov tok rada.

Kamp će trajati od 26.jula do 20.avgusta, od ponedeljka do petka u vremenu od 10 i 30 do 16 i 30.

Rok za prijavu je do četvrtka, 16.jula 2021.godine.

B.V.