Redžović – Nisam kriv za propast FO RAS!

Novi Pazar – Muamer Redžović, novi predsednik Upravnog odbora Agencije za privatizaciju, bio je član uprave rumske firme „Vulin-komerc“ i specijalni savetnik njenog vlasnika Dragana Vulina, koji je 2011. hapšen zbog muljanja sa državnom pšenicom i kukuruzom teškog više od 3,2 miliona evra piše današnji Alo.

Ovo je još jedna mrlja u poslovnoj karijeri novopazarskog biznismena koji je pre četiri dana došao na jednu od najodgovornijih javnih funkcija u oblasti privatizacije.

„Alo!“ je već pisao o njegovim ranijim poslovnim mešetarenjima, kao što je ono iz devedesetih kada je, prema tvrdnjama radnika, iz novopazarske fabrike obuće RAS, koju je vodio, uz asistenciju familije Karić izvezao desetine šlepera robe u Rusiju, i to bez naplate. Ostavljajući zaposlene bez plata, Redžović je otišao upravo u Rusiju, gde su ga Karići postavili za generalnog direktora firme „BK-Trade“. U međuvremenu, RAS je otišao u stečaj, zatim i izgoreo u požaru, a Redžović je 1999, po povratku iz Moskve, započeo sopstveni biznis u firmi „Evropa“, koja i danas posluje.

Redžović za „Alo!“ kaže da je bio uspešan direktor u RAS-u, ponosan je što je bio u jedan od najboljih Karićevih menadžera i tvrdi da je u „Vulin-komercu“ bio pre hapšenja vlasnika ovog preduzeća iz Rume.

– Hvala vam što ste toliki medijski prostor posvetili meni. Mora da sam zaslužio. Posle toliko godina rada, mene na ovo mesto predsednika UO Agencije za privatizaciju preporučuju moji rezultati. Tvrdnje da sam preduzeća vodio ka stečaju su totalno van pameti. Dok sam bio direktor RAS-a, nijedna plata nije ostala neisplaćena niti je bilo dugovanja prema ijednom dobavljaču. U moje vreme, RAS je bio je jedan od najuspešnijih kolektiva, a ja ne znam šta su i kako radili kasniji menadžmenti.

Otišao sam u Rusiju da sebe unapređujem i radio sam u velikim i uspešnim preduzećima kod Karića, gde se samo poželeti može. Jesam Karićev direktor, i to ponosan i počastvovan – naglašava Redžović. On nije mogao tačno da se seti kada je prekinuo poslovnu saradnju sa „Vulin-komercom“, ali kada smo pomenuli hapšenje Vulina, Redžović je naglasio da mu je bio specijalni savetnik i član uprave preduzeća pre tog nemilog događaja.

Vulin i ja smo se razišli pre tog hapšenja zbog različitih pogleda na buduće poslovanje firme. Nisam se slagao sa nekim njegovim potezima i otišao sam. To njegovo muljanje sa pšenicom me ne tangira jer u tome nisam učestvovao niti imam ikakve veze s tim. Šta je on radio, vama neću reći, jer to ne znam – rekao nam je Redžović.

Zanimljivo je da je i firma „Vulin-komerc“, kojoj je osnovna delatnost trgovina i skladištenje poljoprivrednim proizvodima, ušla u kožarski biznis pošto je postala vlasnik Fabrike kože Ruma.

 

Svi su mu simpatični

Mada je na stranačku slavu SNS-a pre dve godine doneo jagnjiće i kolače, Muamer Redžović tvrdi da nije član naprednjaka, već samo simpatizer.
– Bio sam član samo Saveza komunista. I u vreme Miloševića nisam se učlanio u SPS, ali jesam bio njihov simpatizer – rekao nam je Redžović, koji je i između Miloševićeve i Vučićeve vlasti uvek pronalazio svoje mesto u vladajućim strukturama. U prethodnoj, Dačićevoj vladi, bio je predsednik UO Nacionalne agencije za razvoj, koja je radila pod okriljem ministara Verice Kalanović i kasnije Igora Mirovića. Kao blizak saradnik muftije Muamera Zukorlića, Redžović je ušao i u obrazovni sistem Sandžaka i trenutno je prorektor za razvoj Zukorlićevog privatnog univerziteta u Novom Pazaru.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO