Reagovala policija! Uhapšena dvojica zbog skrnavljenje Spomenika večnoj vatri

BEOGRAD – Beogradska policija rasvetlila je skrnavljenje Spomenika večnoj vatri u Ruzveltovoj ulici i privela dvojicu osumnjičenih A. R. (22) i 17-godišnjeg mladića.

Oni se terete da su prosuli cement na spomen-obeležje i preko stavili kantu sa porukom „Oslobodioci, ne, nikad“, a sumnja se da su ranije oštetili i spomenike na Kalemegdanu tako što su ih išarali grafitima sa porukama mržnje i netrpeljivosti, saopštio je MUP.

Zbog sumnje da je izvršio krivično delo podstrekivanje na izvršenje krivičnog dela uništenje i oštećenje tuđe stvari, A.R. je uhapšen i određeno mu je zadržavanje do 48 časova.

On će u tom roku biti priveden Prvom osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu na saslušanje.

Protiv maloletnog osumnjičenog od 17 godina, biće podneta krivična prijava za krivična dela uništenje i oštećenje tuđe stvari i izazivanje nacionalne, rasne i verske mržnje i netrpeljivosti.

Ovim povodom ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin je poručio da su radeći i tokom praznika, pripadnici MUP-a razrešili i slučaj skrnavljenja Spomenika večnoj vatri u Beogradu.

“Obraz naše prestonice je ponovo svetao. Poražen sam istinom da su počinioci tako mladi ljudi i svi moramo da se zapitamo šta treba da uradimo da fašističko zlo ne otruje više ni jednu mladu dušu”, izjavio je Vulin.

indeksonline.rs

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO