Razdvajanje vakcinisane od nevakcinisane dece: Evo šta kažu roditelji i nastavnici na Konov predlog

Bliži se početak školske godine, a broj zaraženih je sve veći. Ove činjenice zabrinjavaju roditelje kojima je u “5 do 12” stigla preporuka Kriznog štaba u kojoj kažu da bi deca starija od 12 godina trebalo da se vakcinišu.

Jedan od predloga epidemiologa Predraga Kona je i tad da deca koja nisu vakcinisana prate nastavu onlajn, a ona koja jesu da pohađaju časove u školi. Ovaj predlog je izazvao buru u stručnoj javnosti.

Ni roditelji, kao ni nastavnici nisu ostali ravnodušni na Konov predlog i uglavnom negoduju.

“To je veoma teško pitanje. Ne znam kako bih vam iskreno u ovom momentu odgovorio na to. Ne znam, zaista ne znam. Ja se jesam vakcinisao i supruga se vakcinisala. Ipak, moje dete lično nije zadovoljno onlajn nastavom, konkretno nije zadovoljna znanjem koje je dobijala na onlajn nastavi”, navodi jedan od roditelja.

Onlajn nastavom nisu zadovoljni ni nastavnici, pre svega jer smatraju da živu reč ništa ne može da zameni i da je nastava na daljinu nužno zlo.

Milan Krstić, direktor OŠ Pavle Savić kaže da su nastavnici u jednom trenutku bili pred pucanjem, jer su mnoge kolege obolele, pa su oni koji su ostali da rade bili preopterećeni poslom.

“Samo u drugom polugodištu 30 zaposlenih je bilo bolesno. I tu su sad tehničke nemogućnosti. Neki roditelji su imali laptopove, neki nisu”, rekao je Krstić.

(MONDO/Kurir)

IZVOR: MONDO/MARKO ČAVIĆ/KURIR/PRINTSCREEN

Podeli

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO