Naslovna Featured Istaknuto Raste broj novoobolelih četiri profesora zaražena

Raste broj novoobolelih četiri profesora zaražena

raste-broj-novoobolelih-cetiri-profesora-zarazena

U Novom Pazaru raste broj novozaraženih. Na dnevnom nivou se hospitalizuje i do 10 pacijenata. Epidemiološka situacija u novopazarskim školama je pod kontrolom, osim u Tehničkoj školi, gde je zaraženo četiri pacijenta.

Ukoliko primetite  simptome korona virusa obavezno se odmah javite lekaru, jer ukoliko bolest napreduje može doći do komplikacija, ističu lekari iz novopazarskog Zavoda za javno zdravlje. Poslednjih dana primetan je veći broj hospitalizovanih pacijenata sa težom kliničkom slikom, koji lečenje počinju na svoju ruku. Dr Rukija Aličković Nuković ističe da već nekoliko meseci iz Zavoda za javno zdravlje upozoravaju da je epidemiološka situacija nestabilna i nesigurna.

“Poslednjih nekoliko dana imamo na dnevnom nivou po 10 novih hospitalizovanih pacijenata. Epidemiološkim istraživanjem došli smo do podataka da su to uglavnom građani koji su se lečili kod kuće, pa su se javili usled većih zdravstvenih problema, apelujemo na građane da to ne čine već da se kod prvih simptoma jave lekaru”, rekla je doktorka Rukija Aličković Nurković.

Epidemiološka situacija u školama je pod kontrolom, osim u Tehničkoj školi gde su zaražena 4 profesora.

“U Tehničkoj školi su četiri profesora zaražena i preduzeli smo sve prpisane mere kako se zaraza ne bi širila”, kažu u Zavodu za javno zdravlje.

I još jedan apeI iz ove zdravstvene instutucije na sve građane, učenike i prosvetne radnike da se pridržavaju svih epidemioloških mera, kako se korona virus ne bi širio.

Exit mobile version