Raspisan konkurs za šefa novopazarske policije

1012

Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) raspisalo je interni konkurs za izbor načelnika deset područnih policijskih uprava, među kojima je i Novi Pazar!

U tekstu na zvaničnom sajtu MUP-a o tome da je konkurs raspisan se navodi samo da je to ministarstvo propisalo uslove koje zaposleni treba da ispune, a koji će pravu primenu ostvariti kroz interne konkurse.
“Transparentan postupak izbora kandidata, zasnovan na objektivnim merilima, sa unapred definisanim kriterijumima selekcije, omogućiće stvaranje sistema napredovanja zasnovanog na principima profesionalizma, transparentnosti i delotvornosti”, saopštio je MUP.

Na čelu Policijske uprave Novog Pazara, koja pokriva i teritorije Sjenice i Tutina, od 1. jula prošle godine nalazi se Rešad Džanković, koji je na tu poziciju postavljen nakon što su njegova dva prethodnika otišla u penziju.

Prvo je Dragan Terzić, koji je bio šef novopazarske policije osam godina, penzionisan krajem februara 2016. godine, a potom i Jasmin Duštinac koji je bio vršilac dužnosti načelnika do penzionisanja i imenovanja Džankovića na to mesto.