Raspad u LDP Andrić i Đurić napustili Jovanovića!

Beograd – U LDP-u podnose ostavke. Doduše, ne Čedomir Jovanović, već trojica njegovih bliskih saradnika – Ivan Andrić, Bojan Đurić i Mladen Bašić.

Njih trojica su,  nezvanično se saznaje, na Predsedništvu stranke u petak uveče Jovanoviću saopštili svoje stavove. Potpredsednik stranke i doskorašnji narodni poslanik Bojan Đurić nije zvanično podneo ostavku, već je najavio da se ubuduće neće kandidovati ni za kakvu stranačku funkciju.

Može sam protiv svih, on je najjači - Chadda
Može sam protiv svih, on je najjači – Chadda

Andrić, koji je takođe potpredsednik LDP-a i bivši narodni poslanik, eksplicitno je rekao da podnosi ostavku na stranačku funkciju, što je učinio i Mladen Bašić, koji je, rekavši da će u budućnosti morati da se bira i novo rukovodstvo beogradskog odbora stranke, podneo ostavku na mesto menadžera odbora LDP-a u Beogradu.

Sva trojica ostaju u LDP-u, ali samo kao članovi. Oni juče nisu bili dostupni za izjave.

Novi potpredsednik LDP-a i prvi čovek stranke u Beogradu biće Željko Ožegović, koji je na izborima 16. marta bio kandidat za gradonačelnika prestonice.

Sagovornik iz LDP-a koji je želeo da ostane anoniman kaže da niko više od funkcionera stranke nije podneo ostavku. Odlazak Đurića, Andrića i Bašića usledio je nakon katastrofalnog poraza stranke, koja nije prešla cenzus ni na republičkim ni na izborima za Skupštinu grada Beograda, ali i nakon odbijanja lidera stranke Čedomira Jovanovića da podnese ostavku zbog loših izbornih rezultata.

On je posle sednice Predsedništva LDP ponovio raniji stav da neće podneti ostavku i istakao da stranka mora da preuzme odgovornost i da nađe snagu za unutrašnju promenu u organizacionom i kadrovskom smislu, a na pitanje da li će pojedini funkcioneri podneti ostavke, odgovorio da je to „realnost koja se dešava posle svakih izbora“.

Uz Jovanovića su ostali predsednica Političkog saveta stranke Nataša Mićić i član Predsedništva stranke Kenan Hajdarević, koji su još ranije rekli da lider LDP-a ne treba da podnosi ostavku jer „izborni rezultati nisu ni uspeh ni neuspeh jednog čoveka, odnosno samo lidera“

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO