Novi Pazar – Kako se bliže izbori za nacionalne savjete nacionalnih manjina BNV se može se reći osipa polako ali sigurno. Nakon ostavke doktora Redžepa Škrijelja i Elijas Rebronja napustio je ovu instituciju.

Elijas Rebronja je novinarima kazao da zbog unaprijed preuzetih poslovnih obaveza i nemogućnosti da učestvujem u daljem radu Vijeća podnosim ostvaku na mjesto Šefa resora za obrazovanje u Bošnjačkom nacionalnom vijeću u tehničkom mandatu, kao i na sve druge funkcije u ovom najvišem predstavničkom tijelu Bošnjaka u Republici Srbiji.

Na sajtu BNV povodom ostavke dr Redžepa Škrijelja piše da je on Vijeće napustio zbog stalnih pritisaka i prijetnji kojima je bio izložen.

“U posljednje vrijeme od strane menadžmenta Državnog univerziteta u Novom Pazaru, doc.dr. Redžep Škrijelj, šef resora za visoko obrazovanje, podnio je danas ostavku predsjedniku Vijeća na sve funkcije u BNV”.

 

1 KOMENTAR

  1. Na koje to funkcije Rebronja moze da da ostavku? Pa, on nikad ni zasta ni nije bio izabran. Dzudzevic ga je uzeo a ovaj se sada uolasio u vezi nastave na bosanskom pa bezi. Nije mu to prvi put. Nikad ni nije trebao biti tamo ne zasluzuje on to.

Comments are closed.