Naslovna Featured Istaknuto Rašković Ivić: Jeremić može da porazi kandidata vlade

Rašković Ivić: Jeremić može da porazi kandidata vlade

Ja sam se odlučila da podržim Vuka Jeremića jer mislim da ima šanse da uđe u drugi krug predsedničkih izbora i porazi kandidata vlade, kaže predsednica novog poslaničkog kluba “Za spas Srbije – Nova Srbija” Sanda Rašković Ivić.Ona objašnjava da novoformirani poslanički klub nije klub Vuka Jeremića, jer se kolege koje su mu pristupile iz Nove Srbije još nisu odlučile.

“Mislim da Jeremić može da pokupi građane i sa levice i sa desnice, ima evrorealizam, mogu da ga prihvate i evroskeptici, ima dobar stav prema NATO, njegovi stavovi oko Rusije, ekonomije su prihvtaljivi. Ima šanse da uđe u drugi krug i porazi vladinog kandidata. Nije klub Vuka Jeremića jer u trenutku kada sam se ja zalagala za zajedničkog kandidata opozicije, Jeremić je bio u punom zamahu da osvoji mesto gen sekretara UN ili da ostane da nešto radi u UN. To što ja podržavam Jeremića, pa čak i da ga svi podržavaju, to nije njegov klub. Mi ga samo podržavamo, kao što ni DS nije klub Saše Jankovića”, navodi ona.

Rašković Ivić smatra da opozicija mora da se drži “azbuke demokratije” i da kandidati opozicije ne treba da blate jedni druge.

“Iako ne znamo ko će biti kandidat vlasti, huškaju se kandidati opozicije jedni na druge, mi ne treba to da radimo. Svi opozicioni kandidati treba da učestvuju u borbi za fer i poštene izbore. Putina da kandidujemo za predsednika u uslovima medijske blokade i podmetačine, mislim da bi teško postigao rezultat”.

Ona kaže da će, ako Vuk Jeremić ne uđe u drugi krug predsedničkih izbora, podržati kandiata opozicije i dodaje da bi opozicioni kandidati trebalo da se obavežu da će pozvati svoje glasače da podrže onog kandidata opozicije, koji bude u drugom krugu predsedničkih izbora.

Izvor.N1

Exit mobile version