Naslovna Featured Istaknuto RASIM LJAJIĆ U SARAJEVU TRAŽIO IGRAČE ZA SVOJ NOVI PAZAR, A ONDA...

RASIM LJAJIĆ U SARAJEVU TRAŽIO IGRAČE ZA SVOJ NOVI PAZAR, A ONDA JE SHVATIO: “Stvarno nisam verovao da danas postoje igrači takvog razmišljanja…”

rasim-ljajic-u-sarajevu-trazio-igrace-za-svoj-novi-pazar,-a-onda-je-shvatio:-“stvarno-nisam-verovao-da-danas-postoje-igraci-takvog-razmisljanja…”

“…kao što rezonuje Kosorić.”

Rasim Ljajić, kandidat za predsednika Fudbalskog saveza Srbije, najveći autoritet i najomiljeniji političar u Sandžaku, u Sarajevu je boravio u radnoj poseti i razgovarao s prijateljim o sportu, politici, ekonomiji…, pišu “Sportske.ba”.

Ljajić se raspitivao i za potencijalna pojačanja za svoj Novi Pazar. Vest o Rasimovom boravku u Sarajevu brzo se “pronela šeherom” , pa su menadžeri krenuli u akciju. Slali su CV svojih pulena i svi uveravali kako nude “top igrača za Pazar.” No, Rasim je “stari vuk”. Pre nego je dao nalog sportskom direktoru, sam se raspitao na više strana. Nudili su stopere, veznjake, napadače… Za sve pozicije u timu. I onda se jedan menadžer setio Aleksandra Kosorića, stopera i kapitena Željezničara.

” Eh, takav nam treba. Kosorić je iskusan i on bi za nas bio pojačanje”, zaključio je Ljajić i dao nalog svom potpredsedniku da dogovori transfer.

I onda šok. Iako je Kosorić slobodan igrač, premda je u godinama kada se uzimaju “posljednje i najslađe” pare u karijeri, Kosorić je sve šokirao.

“Istekao mi je ugovor, znam da mi nude lepe pare, srbijanska liga je jako kvalitetna, ali ja ne mogu iz Želje. Ustvari, iz Želje, ne želim nigdje. Hvala ljudima u klubu što me žele, ali ja ću ako treba igrati bez plate u Želji. Ovde bih najradije završio karijeru. Željo mi je dao sve. Željo i Grbavica su moj drugi dom, moja porodica”, poručio je Aleksandar Kosorić.

S takvom porukom je ražalostio Ljajića, što je Pazar ostao bez kvalitetnog defanzivca, ali izazvao divljenje.

“Nisam verovao da postoje danas igrači takvog razmišljanja, kao što rezonuje Kosorić. Kompliment je to i Želji”, rekao je Rasim Ljajić.

Inače, Novi Pazar je nedavno angažirao iskusnog Farisa Handžića, a glavni adut Pazara je golgeter Almir Aganspahić.

indeksonline.rs/slobodna-bosna.ba

Exit mobile version