Naslovna Sandžak Novi Pazar Rasim Ljajić: Sastanak predsednika Aleksandra Vučića i premijera Kosova Aljbina Kurtija nije...

Rasim Ljajić: Sastanak predsednika Aleksandra Vučića i premijera Kosova Aljbina Kurtija nije bio nikakav “dan D”

rasim-ljajic:-sastanak-predsednika-aleksandra-vucica-i-premijera-kosova-aljbina-kurtija-nije-bio-nikakav-“dan-d”

Predsednik Socijaldemokratske partije Srbije (SDP) Rasim Ljajić ocenio je danas da sastanak predsednika Aleksandra Vučića i premijera Kosova Aljbina Kurtija nije bio nikakav “dan D”, jer je postignut dogovor o sprovođenju onoga o čemu su se ranije dogovorili.

Ljajić je agenciji Beta rekao da će Ohridski sastanak pre biti “početak maratona nego neke sprinterske discipline” i da će ostati upamćen “samo po dužini trajanja, a ne po njegovom ishodu”.

“Time su se izjalovila i nadanja dobrog dela desničarske opozicije da će Vučić nešto potpisati i da će time oni dobiti pogonsko gorivo za njegovo rušenje”, rekao je Ljajić.

On je dodao da će to biti proces koji će definitivno trajati i neće biti završen ni ove, a ni sledeće godine.

Ljajić je rekao da postoje tri razloga za takvu prognozu, pored ostalog i to što su pozicije Beograda i Prištine za višedecenijski problem toliko udaljene da brzog i održivog rešenja teško da može biti.

“Drugo, društva i veći deo javnosti, ni u Srbiji ni na Kosovu, nisu spremna za neki veći iskorak i bolan kompromis, koji je potreban za konačno rešenje. Treće, međunarodna zajednica želi neki sporazum, ali ne zna kako da do njega dođe, a bojim se da ne shvata spomenuta ograničenja”, ocenio je Ljajić.

izvor: Beta

Exit mobile version