Rasim Ljajić – Sada nema nikakvih izbora, i mi ovo ne radimo da bi dobili glasove od ljudi.

Novi Pazar – “Ovaj grad neće imati neasfaltiranih ulica i naselja u kojima građani neće imati riješene osnovne infrastrukturne probleme”, kazao je potpredsjednik Vlade i ministar Rasim Ljajić prilikom obilaska radova na više lokacija u gradu.

Potpredsjedniku Vlade i ministru Rasimu Ljajiću trebala su dva dana kako bi obišao sve radove u Novom Pazaru. On je sa rukovodstvom grada nastavio da obilazi velika gradilišta u Novom Pazaru koja se finansiraju zahvaljujući sredstvima Vlade Republike Srbije, napominjući da nema nikakvih izbora i da se sve radi kako bi se olakšao život građanima jer to je zadatak vlasti, istakao je Ljajić. On je takođe kazao da se u Novom Pazaru u poslednjih šest godina uradilo znatno više nego predhodnih godina uprkos velikoj krizi u zemlji i nasleđenim dugovima.

Ministar Ljajić, gradonačelnik Novog Pazara dr Meho Mahmutović sa saradnicima i narodni poslanik Nikola Jolović najprije su obišli radove i razgovarali sa mještanima u kraku ulice Meše Selimović u naselju Postenje. Radna posjeta Novom Pazaru nastavljena je obilaskom radova na putu u Prćenovi, a zatim i kracima ulice Save Kovačević gdje se radi 750 metara asfalta.

U uslovima velike krize i situacije koju smo naslijedili, uprkos velikim dugovima koje smo naslijedili mi sa jedne strane uspjevamo da funkcionišemo, a sa druge da olakšamo život građanima rješavajući im neke životne probleme, kao što su voda, put ili kanalizacija. Vrijednost radova u ulici Save Kovačević je oko 10 miliona dinara i niko nije tada vjerovao da ćemo uraditi ono što smo ljudima obećali, i ono što su ljudi zaslužili”, istakao je Ljajić.

“Ono što sam posebno želeo da znate je da sada nema nikakvih izbora, i mi ovo ne radimo da bi dobili glasove od ljudi. Mi ispunjavamo ona obećanja koja smo dali ljudima u predhodnoj kampanji i to ćemo činiti i u narednom periodu”, rekao je Ljajić.

“Kao što sam već rekao mi želimo Pazar u koji će se rado dolaziti, a ne odlaziti. Ponavljam, Novi Pazar neće imati neasfaltiranih ulica i naselja u kojima građani neće imati riješene osnovne infrastrukturne problem, to je naš zadatak i narod to zaslužuje”, naglasio je Ljajić.

Da građani pozdravljaju radove pokazalo je prisustvo više od stotinu mještana ovog naselja. Ministar je tokom dana obišao i radove na asfaltiranju prilaza Gerontološkom centru, i sam centar a kasnije i radove na Rekreacionom centru i drugim sportskim terenima u gradu.

Mještani u djelovima grada gdje se izvode radovi sa oduševljenjem prate kako se radovi izvode i pozdravljaju ispunjenje predizbornih obećanja.

Nakon razgovora i obilaska radova dogovoreno je da se radi i u Podbjelju, a u međuvremenu počelo je asfaltiranje u ulici Biserovačkoj u dužini od 900 metara i Kolubarskoj ulici.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO