Rasim Ljajić posetio izgorelu fabriku Tahirović

NOVI PAZAR – Ministar spoljne i unutrašnje trgovine i telekomunikacija Rasim Ljajić izjavio je danas da bi lokalna samouprava i Vlada Srbije trebalo da pronađu način da finansijski pomognu oporavak proizvodnih pogona fabrike namestaja “Tahirović”, koji su izgoreli u požaru.

_MG_1048
Ljajić i jedan od vlasnika fabrike nameštaja Tahirović

Oba proizvodna pogona fabrike namestaja “Tahirović” u Novom Pazaru izgorela su juče u požaru koji je prvo zahvatio jedan deo prozvodnje, a povređenih nije bilo.
“Ovo je momenat u kome bi trebalo da, s jedne strane, pokažemo solidarnost i dobro je što se javljaju ljudi dobre volje da pomognu…Lokalna samouprava mora da nađe načina da finansijski pomogne oporavak kompanije i vlada mora da iznađe modalitete direktne podrške i pomoći ovoj kompaniji koja je ranije pokazivala pozitivno profesionalno poslovanje i društvenu odgovornost i bila prepoznata ne samo u Srbiji već i šire”, poručio je Ljajić prilikom obilaska te firme.

On je naveo da je jedina “sreća u nesreći to što niko nije stradao i što nije bilo povređenih, a da je sve drugo katastrofa”, pre svega zbog toga što u fabrici radi više od sto radnika čije porodice od toga žive, ali i zbog dobavljača koji su direktno ili indirektno zavisni od poslovanja kompanije.

Jedan od vlasnika fabrike Albin Tahirović rekao je novinarima da je šteta ogromna i da je izgoreo ceo repromaterijal u magacinu, kao i deo mašina koje su bile preseljene u halu.

On se zahvalio ministru Ljajiću i svim saradnicima koji neprekidno zovu da daju podršku.
“Potrebna nam je pomoć i ako može neki modalitet da se nađe da bar krenemo sa radom, a daljim zalaganjem nadam se da ćemo obnoviti rad i doći do tačke gde smo bili”, kazao je Tahirović.

Fabrika nameštaja “Tahirović” zapošljava preko 100 radnika, a više puta je bila nagrađivana na sajmovima za kvalitet.

izvor:tanjug foto RTV

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO