Rasim Ljajić ogorčen zbog kašnjenja radova u Generala Živkovića

Jedan od najvažnijih projekata u Novom Pazaru, ove godine je kompletna rekonstrukcija ulice Generala Živkovica.

Taj deo grada će u velikoj meri promeniti svoj dosadašnji izgled, što je značajno i za građane koji tamo žive, ali i veliki broj privrednih subjekata i ugostiteljskih radnji. Zato su sa oduševljenjem pozdravili odluku da se krene u realizaciju ovog projekta.

Međutim, zbog sporog izvođenja radova od strane dve kompanije, sada se to oduševljenje, polako ali sigurno, zamenjuje sa sve većim razočarenjem. Građani koji žive u toj ulici, s pravom se žale da im je život otežan, a posebno što se ne nazire kraj građevinskim radovima. Neki od njih pisali su i našoj redakciji, negodujući zbog spore dinamike i sve većih problema sa kojima se suočavaju. Iz pisma se vidi da su se obratili i gradskoj Upravi i Rasimu Ljajiću.

Iz opštine su nas nezvanično obavestili da se sa radovima kasni nekih 10 dana, a kao razlog su naveli činjenicu da firme koje su dobile posao nemaju dovoljno radnika i da teško mogu da angažuju novu radnu snagu.

Rasim Ljajic nam je potvrdio da je dobio anonomno pismo sa nizom pritužbi građana iz ulice Generala Živkovića. On je istakao i da su ga u gradu zaustavljali ljudi i žalili se zbog sporosti u izvođenju radova.

“Čak mi je jedna zena ispricala da je njena komšinica pala na ulici i zadobila povrede po licu” – rekao nam je Ljajić.

“Znam da postoje problemi sa nedostatkom radnika, ali ne postoji nikakvo opravdanje za bilo kakvo kašnjenje. Gradska uprava mora da traži da se ispoštuju svi rokovi predviđeni Ugovorom, a ako se to ne desi, da se sankcionišu i kazne oni koji izvode radove. Građani optužuju Opštinu, a ne firme koje kasne, jer oni i nisu dužni da znaju ko izvodi radove. Projekat mora biti završen pre jeseni, jer tada će opravdanje za kašnjenje biti loše vreme”, rekao je Ljajić.

indeksonline.rs

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO