Ranjavanje mladića i dečaka kod Štrpca: Srbi blokirali saobraćaj

Tanjug Kosovska policija objavila je da je priveden osumnjičeni za ranjavanje dečaka i mladića srpske nacionalnosti kod Štrpca A. K (M/K) star 33 godine.

Nakon što su S. S. (11) i M. S. (21) ranjeni danas u Gotovuši kod Štrpca, na Kosovu i Metohiji, kada je, po saopštenju Kancelarije za Kosovo i Metohiju Vlade Srbije, koja je i otkrila njihove inicijale, na njih pucao Albanac iz vozila u pokretu, lokalni Srbi su blokirali put u znak protesta, tražeći da napadači budu uhvaćeni.

O ranjavanju „dve osobe, jedne stare oko 11 godina i druge oko 31 godinu“, oglasila se i Kosovska policija, iz koje su zatim rekli da je potencijalni napadač uhapšen.

Na terenu su u prisutni pripadnici Kosovske policije, kao i jedno vozilo poljskog kontigenta KFOR-a, koje se nalazi nešto dalje od blokade. Pripadnika EULEX-a, piše Kosovo Online, trenutno nema.

„Oni su zadobili prostrelne rane: dečak je pogođen u šaku, a drugi u rame i tek pukom srećom nisu stradali, niti su životno ugroženi“, navela je Kancelarija uz informaciju da se povređeni transportuju u Kliničko-bolnički centar u Gračanici.

Kosovo Online je takođe objavio i video snimke sa lica mesta, ali i jedan na kome se vidi maloletni dečak u bolnici, bez zaštite identiteta maloletnika. Na drugom se vidi i M. S. sa previjenom šakom.

Lekar obližnjeg Doma zdravlja u izjavi objavljenoj na Kosovo Online kaže da će obojica biti preveženi do ambulante u Gračanici, te da je jedanaestogodišnji dečak pogođen u predelu nadlaktice, dok je M. S. pogođen u ruku. On je napomenuo da je obojici metak ostao u ruci.

Ovaj je medij preneo i izjavu ranjenog M. S. koji je vidno uznemiren rekao da su išli po badnjak i da je iz njih pucano iz automobila.

O napadu se oglasila i Srpska lista koja zbog ovog „ničim izazvanog napada na srpsku decu zahteva najoštriju reakciju međunarodne zajednice ali i nadležnih bezbednosnih institucija“.

Napad je direktna posledica antisrpske histerije koju podgreva Aljbin Kurti, navode iz Srpske liste.

Danas.rs

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO