Ramazanski program RTVNP most koji spaja sve Bošnjake svijeta

RTV Novi Pazar snimila je dio Ramazanskog programa u Sarajevu. Zahvaljujući Fondu Memorijala KS obišli smo lokacije koje su za vrijeme agresije, svaka ba svoj način predstavljale otpor, spas i slibodu. Veliku zahvalnost dugujemo Irfanu Gazdiću, stručnom saradniku za odnose s javnošću JU Fond Memorijala KS.

Zahvaljujući njemu, saznali smo šta je za Sarajevo ratnih godina značilo prokopavanje Tunela spasa, kako je tokom agresije izgradjena ratna džamija na Igmanu te na koji način se čuva sjećanje na devet heroja odbrane BiH.

Urednik programa RTV Novi Pazar, Galib Gicić, tokom posjete Sarajevu je izjavio da, iako je pandemija korona virusa, ekipa na terenu radi i snima priče koje smo, prošle godine gledaocima tokom ramazana ostali dužni. Ove godine, sa autentičnih lokacija donosimo do sada ne ispričane proče, manje poznate detalje o želji bosanskog čovjeka da se odupre agresiji. Istina o ratnim dešavanjima i golgoti koju su Bošnjaci prošli naš je amanet.

Direktor i glavni i odgovorni urednik RTV Novi Pazar Denis Mavrić navodi da je naša kuća most koji spaja sve bivše države te da posebnu naklonost ima prema BiH i Turskoj što se ogleda u velikoj gledanosti našeg programa u zemlji i dijaspori.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO